IniciHandbolEl Puerto Sagunto del tortosí Toni Malla fa un passet més cap...

El Puerto Sagunto del tortosí Toni Malla fa un passet més cap a la lliga ASOBAL

Suma i segueix. Després d’encetar la setmana passada la segona volta i superar al Barça Atlètic per nou gols de diferència amb el 30 a 39 definitiu (que va ser capaç d’esgarrapar un empat en la jornada inaugural a la pista dels valencians) dissabte van seguir amb pas ferm desfent-se de la visita del Ciudad Real, un rival de la zona baixa de la taula, per seguir apropant-se cap a l’objectiu prioritari que es van marcar els deixebles del tortosí Toni Malla, per aquesta temporada, que no és altre que el d’assolir el retorn a la màxima competició de l’handbol estatal.

Quatre punts de marge, més el coeficient particular favorable, són els que distancien al conjunt alacantí del seu màxim perseguidor, el conjunt blaugrana (que no pot ascendir) i set de marge respecte al tercer, l’EON Horneo Alacant, són els guarismes que ostenta l’equip de Malla, que encara no ha perdut en els deu partits que s’han disputat fins ara de temporada i encara no ha cedit cap punt fora de casa, només havent empatat dos compromisos davant la seua afició afició concretament davant els dos conjunts que el persegueixen a la classificació: Barça B i l’Alacant.

La dificultat i a la mateixa vegada igualtat de la categoria és extrema, com ho demostra el fet de que dissabte la primera meitat acabava amb dos gols per devall del marcador respecte a un rival que va plantejar serioses dificultats. Els castellano-manxecs van presentar-los un joc defensiu ferri i juntament amb l’encert a la porteria, feia que cobressin una diferència de quatre gols als primers cinc minuts de partit. Toni Malla, va sol·licitar un temps mort i després d’aquest la reacció ofensiva del conjunt alacantí no es va fer esperar. Tot i això, marxaven als vestidors amb dos gols de marge per als visitants (11-13).

A la represa, es va poder veure una de les millors versions del Puerto Sagunto en atac, combinat amb un estratòsferic Dani Martínez sota pals i abans dels quinze minuts del segon temps, equilibraven la situació al marcador. L’equip seguia imprimint una forta pressió ofensiva que poc va tardar a donar-li la volta a l’electrònic amb els nou gols de Povedo, els quatre d’Aaron Díaz i tres més de Nolasco, entre d’altres, que trencaven el compromís a favor dels interessos locals dominant amb els set gols de renda amb els quals tancaven el duel (31-24).

El proper desplaçament a Antequera, en el darrer partit de l’any 2022, representarà una bona pedra de toc per als de Malla, que cas de victòria s’aproparien encara més a la lliga ASOBAL a falta dels sis partits que restarien per acabar la lliga regular.

FERTIBERIA BM PUERTO SAGUNTO, 31 (11)
HIROS BM CASERIO CIUDAD REAL, 24 (13)

Fertiberia BM Puerto Sagunto: Ignasi Admella, Alex Ortega (1), Nil (2), Del Valle (3), Díaz Ledo (4), Pau Ferre (2), Dani Martínez (1), Adrián Nolasco (3), Arnau Fernández, Javier Manzano (2), Poveda (9), David López (2), Javier Olivares.
Hiros BM Caserio Ciudad Real: Bravo, Alfredo, Pablo Manuel (2), Juan Manuel, Enrique Chacón, Javier Andrés (1), Santiago Agustin, Francisco Jose Ruiz, Rodrigo Martín, Alejo (6), Marc Piqueras, Ortiz, Manuel Mata (2), Pérez de Inestrosa (5), Torres (8), Juan Antonio Bravo.
Àbitres: Beatriz del Valle Encuentra i Patrícia Valle Encuentra. Van amonestar a Juan Manuel (06:52) i Torres (02:20) dels visitants. Van excloure a Adrian Nolasco (2) (05:49 i 29:59) i Arnau Fernández (26:24) del Fertiberia BM Puerto Sagunto i a Juan Manuel (48:04), Javier Andrés (19:28), Ortiz (50:56) i a Manuel Mata (2) (55:59).
Parcials: 1-3 (5′), 3-6 (10′), 5-7 (15′), 8-9 (20′), 10-12 (25′), 11-13 (descans), 13-14 (35′), 15-14 (40′), 18-16 (45′), 22-20 (50′), 27-23 (55′), 31-24 (final).

Podeu veure la taula classificatòria de la Divisió d’Honor Masculina Plata al seu grup B de competició, a l’onzena jornada del campionat de lliga, clicant a la imatge inferior: