IniciFutbol3ª CatalanaEl Santa Bàrbara reacciona i salva l'empat remuntant un 0-3 al primer...

El Santa Bàrbara reacciona i salva l’empat remuntant un 0-3 al primer quart

Dos dels conjunts més en forma del campionat s’enfrontaven en un derbi de rivalitat del Montsià que va tenir emoció fins al final. El Godall, que acumula sis jornades consecutives sense perdre, va sorprendre al Santa Bàrbara en un inici de partit fulgurant.

En les dos primeres aproximacions es mostrava letal en atac i aconseguia situar dos gols de renda que sentaven com un gerro d’aigua freda als de Chema Esteban que no obstant això miraven de reaccionar. En una pèrdua en la sortida de pilota del darrera la intercepció en banda dreta del visitant Yassine originava el contracop letal per als de Juanjo Agustín, filtrant-li la pilota per a Aleix Royo al carril central, que després de veure’s afavorit per un rebot, acabava l’obertura a la banda contrària on Joel lliure de marcatge per l’esquerra rematava ajustat al primer pal superant l’estirada del porter local el debutant Izan. Encara quan no havia passat un minut de nou en la sortida des de la línia defensiva planera de Franklin, Òscar li robava la cartera al defensor local i després de fer una pared s’internava per la dreta fent la passada cap a Aleix que a l’interior de l’àrea la picava a la perfecció per sobre del porter planer. Millor impossible per als godallencs, que en tan sols dos minuts ja es situaven amb dos gols de renda a l’electrònic. El partit s’anivellava i s’obria fins a l’acció polèmica quan Izan sortia de la seva àrea i interceptava la pilota amb les mans sent l’últim home, només va veure la targeta groga davant les protestes godallenques. Pau Haro s’encarregava de fer el llençament de forma magistral ajustada al primer pal i no podia fer res absolutament el porter per a evitar el 0-3 als dinou minuts de partit.

Semblava la confrontació decidida, tot i que quedava molt d’enfrontament per davant ni més ni menys que 70 minuts que no decebrien a ningú. El Santa estirava línies i gaudien d’una primera arribada molt clara en la qual la pilota acabava estavellant-se al pal esquerre de la porteria godallenca, quan Ferran feia una obertura a Eric per l’esquerra i des de l’interior rematava creuat tocant al ferro i posteriorment es desviava l’acció a córner. A la sortida del mateix l’intent de rematada de Robert provocava un refús del porter visitant Oriol que s’acabava estavellant a la part superior del travesser. Tanta era la insistència local que arribava l’acció discutible d’un penal per unes possibles mans que li impactava sobre un defensor i l’àrbitre assenyalava el punt fatídic. Robert no perdonava i enganyava al porter a la seva esquerra retallant així el marcador i obria les esperances planeres que seguia cercant el segon gol que els permetés entrar al partit i arribava en el temps d’afegit, després d’un servei de banda per la dreta que li permetia al jugador local marxar fins la línia de fons des d’on feia la centrada enrera que Robert no encertava a rematar de primeres però que el rebuitg l’aprofitava Eric per afusellar al fons de la xarxa. Encara hi hauria temps per una nova acció polèmica en el temps de descompte en aquest cas a favor del Godall que reclamaven un possible penal de Ferran sobre Aleix al límit de l’àrea (com es pot observar al vídeo adjunt). Amb la incertesa del 2-3 es marxava als vestidors.

A la represa derbi va mantenir la intensitat que va evidenciar el primer temps, amb un Santa Bàrbara crescut cercant el gol que equilibrés el marcador. Als primers compassos Eric va tenir una gran ocasió estavellant al ferro dret de la porteria godallenca un servei de falta. Als 57′ nova acció polèmica que no va ser sancionada, quan Eric marxava per l’esquerra de l’atac i Amadeo arribava tard i el derribava clarament dins l’àrea. L’àrbitre va decidir xiular servei de porta davant les protestes dels jugadors locals. La pressió anava en augment i les ocasions se succeien davant la porteria del Godall amb un servei lateral de falta d’Eric que es perdia per molt poc, i una centrada al cor de l’àrea en la qual Robert rematava un pel forçat per sobre el travesser sobre la frontal de la petita. La insistència dels de Chema Esteban, acabaria tenint fruit quan en temps de descompte forçaven un córner des de la dreta que servien al segon pal on una impecable rematada de cap de Pau significava el gol d’un empat merescut i molt treballat pels locals que no van deixar de confiar tot i el marcador clarament advers i mantenien així la bona dinàmica al mateix temps que el Godall que acumula sis jornades consecutives sense perdre i confirma la seva recuperació de les darreres jornades.

Podeu veure el resum del partit al programa de Canal Terres de l’Ebre Minut 91, a partir del minut 1:37:10 que trobeu al vídeo adjunt a la crónica:

Sala de premsa:

Per a Chema Esteban, tècnic del Santa Bàrbara, va ser un partit “extrany i molt intens. Va ser un partit que se’ns va posar coll amunt des de l’inici quan una mala sortida nostra ens va costar dos gols en els dos primers minuts de confrontació. Després vam reaccionar i vam començar a jugar bé buscant el gol que ens enganxés al partit, però quan millor estàvem vam encaixar el tercer. Tot i el cop psicològic que ens va suposar, vam seguir creient en nosaltres i fruit de la insistència i no deixant-nos portar per la ansietat i fruit de dos gols abans del descans ens vam poder reenganxar al partit” ens comentava Chema que afegia que “a la represa no ens vam deixar portar per la precipitació i vam seguir generant ocasions fent els millors quaranta-cinc minuts del campionat. L’equip ha estat molt bé. Hem tingut la fortuna d’aconseguir el gol d’un empat que mereixíem per l’esfoç i el treball de l’equip” sentenciava l’entrenador planer.

Juanjo Agustín, entrenador del Godall, coincidia amb el tècnic local en què “va ser un partit molt intens i penso que molt igualat en el qual tot i avançar-nos al marcador amb un 0-3 penso que el resultat ha estat just, tot i que durant la segona part el Santa Bàrbara ha tingut algunes ocasions més, però pel joc realitzat en el còmput del partit penso que l’empat era el més just. A nivell de joc el Godall va sortir molt ben plantat sobre el camp i vam ser letals en els atacs que vam disposar avançant-nos 0-3 abans del vint minuts de partit. Una efectivitat molt rara de veure però en va entrar tot” ens comentava Agustín que a més afegia que “a partir del tercer gol nostre el Santa Bàrbara va fer una passa per avant i es va poder veure un partit més equilibrat. A partir dels dos gols ells ens han pressionat molt més amunt i ens va costar molt més defensar. El més important és que sumem una nova jornada sense perdre i l’equip està madurant i creient-s’ho” sentenciava el tècnic godallenc.

Podeu veure la classificació després de disputar-se la vint-i-unena jornada a la tercera catalana al grup 1 clicant la imatge inferior:

La propera jornada:

El Santa Bàrbara, que acumula sis victòries i un empat en les darreres vuit jornades en les quals només han cedit una derrota davant el líder de la categoria, el Jesús Catalònia, visita el proper diumenge el camp d’un dels rivals de la zona compromesa de la taula com el Corbera d’Ebre, que ve de cedir 3 a 5 davant la Rapitenca B i que encadena ara dos derrotes consecutives a Flix (2-1) i davant els del Montsià que han trencat la bona dinàmica que acumulaven en les darreres jornades del campionat de lliga, quan van encadencar tres victòries de forma consecutiva. El partit es disputarà a partir de les 17 hores de la tarda amb arbitratge del col·legiat tarragoní Sergio Torres Martínez.

Per la seva banda el Godall afrontarà el segon desplaçament consecutiu amb una prova de foc a la ratxa de sis jornades consecutives sense conèixer la derrota, visitant les instal·lacions Josep Maria Torres de Jesús i Maria al camp de l’Aube davant un conjunt partidalenc crescut que ve de trencar-li la imbatibilitat al líder i causar-li la primera derrota a la Santa Creu. Dos equips que atravessen per un moment molt dolç acumulant fins a onze jornades seguides sense perdre que els apropa a la lluita pel títol i l’ascens. El xoc arrancarà a partir de les 17 hores, en el duel que tancarà la propera jornada, amb Pau Sanz Flores de la delegació arbitral tarragonina.