IniciFutbol2ª CatalanaEl Tortosa es col·loca per primer cop entre els quatre candidats a...

El Tortosa es col·loca per primer cop entre els quatre candidats a l’ascens (2-0)

La Sénia va sortir reforçada per la imatge que va donar al municipal Josep Otero davant un Tortosa pràctic que va saber encarrilar el marcador amb un gol abans del descans i que el tancava en un penal a les acaballes del duel. Tot i això, els seniencs van gaudir d’ocasions sobretot al primer temps que pel desencert dels davanters o per la gran actuació del porter tortosí Gerard Tomàs no van acabar en gol.

A la primera acció ja va donar un ensurt la Sénia en un desplaçament en llarg, quan encara no s’havia complert el primer minut de joc, que deixava a Roberto totalment sol davant un Gerard que molt atent sortia i li tapava l’opció de rematada amb el cos. De nou els mateixos protagonistes però ara per la dreta de l’atac, en una pilota en profunditat que va obligar al porter tortosí, molt atent, a sortir fora de l’àrea i refusar el perill. Però pràcticament en la primera acció clara de perill, els tortosins a diferència d’anteriors partits, van aprofitar l’acció per avançar-se al marcador. Arnau Beltran feia una gran jugada, amb una autopassada per l’esquerra i centrava al primer pal on Ibra, amb el pit, rematava dins la frontal de la petita superant al primer pal l’estirada d’un Àngel que debutava a la porteria senienca. Va reaccionar el conjunt de Vilanova que tindria una gran ocasió per empatar, en un desplaçament de camp propi de Gasparin que agafava l’esquena a la defensa del Tortosa i Roger Garcin va empalar una volea sobre el bot, davant la gran aturada de la tarde del porter roig-i-blanc. Així s’arribava al descans.

El porter Gerard Tomàs, destacat en el partit davant la Sénia. Foto: Carlos López (Premsa CD Tortosa)

A la represa, durant els primers vint minuts les defenses s’imposaven a les davanteres fins a que una acció que li arribava a Ferran Esquerré completament sol a la frontal de la petita, s’entrabancava al moment de fer la rematada, i la pilota acabava mansament a les mans del porter senienc (65′). Sis minuts més tard, era Kabir qui seria derribat a l’interior de la frontal, assenyalant-se el penal que Genís Arrastraria (que tornava a l’equip després de l’expulsió i la posterior lesió) s’encarregava de transformar i pràcticament decidir el duel, enganyant al porter visitant a la seua esquerra (71′). Una acció discutida pels visitants en considerar que la falta s’havia comés fora de l’àrea. Un resultat que haguessin pogut engrandir els locals, amb els seniencs abatuts pel segon gol, després d’una gran acció personal de Kabir que marxava de tres rivals i assistia cap a Peke que des de la dreta de l’àrea rematava excessivament creuat al costat del pal llarg (78′). Un minut després d’aquesta acció, els seniencs disposarien d’una gran ocasió per donar-li emoció al tram final, però la rematada d’Ivan Capitan era rebutjada per una nova gran intervenció de Gerard Tomàs, que es va erigir en el gran protagonista de la tarda, mantenint la seua porteria a zero per primer cop aquesta temporada.

Sala de premsa:

David Vilanova, entrenador senienc, valorava el partit dient que “en general crec que la primera part va ser bastant anivellada, vam estar ben plantats defensivament, i tot i que el Tortosa tenia la possessió de l’esfèric però tot i així les ocasions crec que les vam tenir natros per a marcar i marxar als vestidors amb avantatge. Com a mínim, crec que en igualtat al marcador, però en una acció de les poques que vam concedir, no vam defensar bé i en un rebot se’ns avançaven al marcador” ens resumia del primer temps. “A la represa, tot i no variar en excés el panorama del partit tot i que amb el pas dels minuts el partit es va anar trencant i era més d’anada i tornada a les dues àrees. Tot i això, ells ens van marcar el 2-0 en un penal molt rigorós. No obstant això, me’n vaig content tot i no aconseguir encara punts per la imatge que va donar l’equip i mostrar-nos com un equip seriós que no havíem pogut demostra-ho en jornades precedents” sentenciava Vilanova.

CD TORTOSA, 2
CF LA SÉNIA, 0

CD Tortosa: Gerard, Gisbert (Genís Arrastraria, 45’), Manu, Dome, Ibra (Kebba, 84’), Rafa Llop, Peke (Sorolla, 89’), Marc Bernardo, Arnau Beltran, Pau Miralles (Ferran, 62’), Pau Cardona (Kabir, 62’).

CF la Sénia: Àngel, Sergi Cid, David Blanco, Jordi (Ferran, 76′), Roberto (Saragossa, 45’), Ivan Gasparin, Joel (Marc Lleixà, 67’), Narcís (Ayoub, 76’), Roger Garcin, Gerard Estrella, Felip (Ivan Capitan, 45’).

Àrbitre: Genís Saborido Escurriola, amb Mouad Benyazid i Samuel Marsal Castaño, del comitè tècnic arbitral ebrenc. Targetes per a Gisbert (44’), Manu (77’) i Dome (86’) dels tortosins i per a Felip (37’) i Jordi (72’) dels seniencs.

Gols: 1-0, Ibra (25’); 2-0, Genís Arrastraria (p) (75’).

Podeu veure la classificació després de disputar-se la quarta jornada del campionat al subgrup 6B de la segona catalana, clicant la imatge inferior: