IniciBàsquetEl tortosí Jaume Sorolla debuta amb victòria en el primer amistós del...

El tortosí Jaume Sorolla debuta amb victòria en el primer amistós del Bàsquet Girona

El Bàsquet Girona, on milita enguany el tortosí Jaume Sorolla, va començar amb bon peu el seu primer partit de la pretemporada imposant-se al Bàsquet Cornellà per 79-63 en el pavelló de Quart. Els gironins van imposar la superior categoria (militen a la LEB or) davant un conjunt que milita a la LEB Plata, la categoria immediatament inferior. No obstant, no es va trencar el partit fins pràcticament el tercer quart quan un parcial de 10-3 va situar un +17 que va resultar determinant per a la sort del partit. Tot i així, era la primera prova dels gironins que han d’acumular minuts de cara a l’estrena de la temporada.

Després de les alternatives als dos primers quarts, el conjunt gironí ha aconseguit escapar-se a deu punts. Al tercer quart, el conjunt rival li ha posat la por al cos però l’equip s’ha refet bé i acabava imposant-se amb solvència.

Als primers deu minuts de joc, la defensa era la protagonista arribant després d’un 8-2 amb un triple de Josep Franch que equilibrava la balança amb el 14-14. Una igualtat que s’ha mantingut poc després amb la fi dels primers deu minuts amb un equilibir a 16 punts. Els del Gironés sortien més endollats al segon quart adquirint un avantatge de sis punts (25-19). L’equip de Carles Marco ha estat més resolutiu en el tram final, tancant l’electrònic de la primera part amb una diferència favorable de deu punts (40-30).

A la represa, després d’un parcial de 10-3 que col·locava un +17 en els primers compassos (50-33) els gironins es van estancar en atac i després d’un 0-16 es tornava a ajustar el parcial que trencaven els locals amb un 6-0 per a situar el 56-49 al final dels tercers deu minuts. Amb aquest toc d’atenció, afrontaven el tram decisiu on es trobaven més còmodes en el seu joc ofensiu que els permetia resoldre el partit amb el 79-63 final.

Després d’aquesta primera prova el Girona afrontarà cinc partits més disputant aquest dimarts un partit d’entrenament davant el conjunt filial de la lliga EBA. Divendres 17 el rival serà el Touluse per afrontar tot seguit el triangular de la competició de la federació catalana davant els altres dos conjunts de la categoria el Força Lleida (dimecres 22) i el Bàsquet Prat (dissabte 25) per accedir a la final del proper 2 d’octubre. El darrer amistòs, a priori, està fixat per al dimarts 28 davant el Tau Castelló abans de debutar a la lliga a domicili a la pista del Juaristi el dia 9 d’octubre.