IniciBàsquetEl tortosí Jaume Sorolla es converteix talismà per al Bàsquet Girona

El tortosí Jaume Sorolla es converteix talismà per al Bàsquet Girona

No presenta unes estadístiques espectaculars, ni ha disposat d’un gran minutatge a la pista, però el debut de Jaume Sorolla desprès de recuperar-se de la lesió d’una fasciïtis plantar, ha coincidit amb les dues victòries del Bàsquet Girona, en la seua estrena a la Lliga ACB, després de les quatre derrotes inicials.

El primer triomf va arribar en la quinta jornada a la pista del Betis Baloncesto, i la segona davant l’UCAM Múrcia, ha representat a més el primer triomf històric com a local a la Lliga Endesa, superant per 100-89 al conjunt dirigit per Sito Alonso.

El major encert en el llançament triple: 15/27 (57%), dels gironins, per 12/35 (34%) de l’UCAM Múrcia, va provocar la primera derrota dels murcians com a visitants en aquesta Lliga Endesa, trencant la ratxa que portava de dues victòries consecutives.

L’equip gironí va ser superior, portant la iniciativa sempre en el marcador des del salt inicial, tot i la lesió del seu base Josep Franch. Al descans ja dominava per 19 punts (52 33), i l’avantatge es va incrementar fins a registrar el marcador la màxima de 26 punts (65-39). El conjunt murcià en el darrer tram del partit va poder maquillar el marcador, encara que sense perillar el triomf local.

Els principals artífexs de la victòria van ser Marc Gasol amb 24 punts, i 30 de valoració, i Quino Colom, amb 20 punts i 28 de valoració, ben secundats per tot l’equip, sobretot el nord-americà Kameron Taylor amb 20 punts i 20 de valoració.

Jaume Sorolla va jugar 12 minuts i 7 segons, pràcticament el doble que en la passada jornada a Sevilla. Entrava a la pista a 3’16”, per finalitzar el primer quart, i anava a la banqueta a 7’14” per arribar al descans. Tornava a entrar en joc a 5’54” per finalitzar en tercer quart, per no aparèixer en l’últim parcial. Sempre va donar descans a Marc Gasol.

Va col·laborar amb l’equip en defensa, i en atac col·locant bons bloquejos i estrenant el seu compte particular de punts, amb una cistella llunyana a punt de finalitzar la possessió de pilota del seu equip. Va anotar un dels dos tirs de dos punts intentats, i també un de dos en tirs lliures, sumant dos rebots, amb dues faltes comeses i dues rebudes per a un 4 final de valoració.

La pròxima cita per a Bàsquet Girona serà en la sèptima jornada, el diumenge a les 17 hores, al Palau Blaugrana davant l’actual líder FC Barcelona.