IniciHandbolEs confirma el descens matemàtic de l'Handbol Amposta

Es confirma el descens matemàtic de l’Handbol Amposta

No es va produir el miracle. L’Handbol Amposta ha consumat el seu descens de la Divisió d’Honor de Plata femenina estatal. L’equip ampostí per mantenir la categoria, havia de guanyar a Benidorm, i en les altres dos jornades que restants, sumar tres punts més que el conjunt valencià. Ho van intentar les jugadores del conjunt ampostí, que com tants partits aquesta temporada, van mantenir opcions de victòria fins al tram final del partit.

El duel va començar amb les visitants per davant fins a l’empat a 3 gols. A partir d’aquest moment el Benidorm va portar la iniciativa, propiciant el temps mort de Marc Fornós amb una desavantatge de cinc gols al minut 14 (15-10). Amb dos gols consecutius de Ruth Pagà va reduir diferències l’equip ampostí, per arribar al descans amb 13-10.

En els inicis de la segona part, va créixer la diferència en favor del conjunt local, encara que un parcial 0-3, retornava la igualtat al joc. L’equip valencià va reaccionar, aconseguint una bona renda de 6 gols. Marc Fornós va demanar temps mort, veient que s’escapaven les possibilitats de guanyar i mantenir les esperances de salvació. Amb 23-18, el que va aturar el crono va ser Mariano Martín, i a la sortida del temps mort, el Benidorm va anar incrementant les diferències, davant un equip ampostí bastant col·lapsat en atac. A mesura que van transcorre els minuts, l’objectiu ampostí, es veia que s’havia convertit ja en gairebé una missió impossible.

En els últims 20 minuts, l’Handbol Amposta, només va anotar en tres ocasions, i el Servigroup Benidorm, finalitzava el partit amb la seua màxima renda de 9 gols, la mateixa que es va produir a la primera volta. Les locals amb el triomf segellaven la permanència, condemnant a l’equip ampostí al descens.

SERVIGROUP BM BENIDORM, 27 (13)
CLUB HANDBOL AMPOSTA, 18 (10)

Servigroup BM Benidorm: Tellez i Martín, Andrés (1), Dumitrescu (4), Carla Pérez (2), Verònica Fernández (1), Aitana Gómez (3), Pomares (7), Hammeren (3), Susana Martínez, Blanquer, Ancio, Pilar López (6), Parro, Alday, Villalgordo.

CH Amposta: Ferré i Lázaro, Uliaque (1), Haro, Rieres (1), Juncosa (5), Pujol, Domingo (3), Núria Ventura (3), Pagá (2), Gasca (2), Simón (1), Caballé.

Àrbitres: Fernando Iñan Arias i Jose Manuel Garcia Olavarrieta de Cantàbria, van excloure a les locals, Andrés, Verònica Fernández, i el tècnic Mariano Martín.

Parcials: 1-2 (5′); 6-3 (10′); 10-6 (15′); 11-7 (20′); 11-8 (25′); 13-10 (descans); 16-12 (35′); 17-15 (40′); 20-15 (45′); 22-16 (50′); 24-18 (55′); 27-18 (final).

Podeu veure la taula classificatòria de la Divisió d’Honor Plata al seu grup C de competició, després de la vint-i-quatrena jornada del campionat de lliga, clicant a la imatge inferior: