IniciAtletismeCurses de MuntanyaEsteve Olivé i Sandra Vidiella els més ràpids a la cursa absoluta...

Esteve Olivé i Sandra Vidiella els més ràpids a la cursa absoluta de la Serra de les Fites

Un total de 146 participants van prendre part en la catorzena edició de la tradicional Cursa de les Fites, onzena puntuable per al Circuit de Curses per Muntanya Terres de l’Ebre, organitzada per l’Associació Esportiva Massaluca, que va tornar després del parèntesi del 2021.

Els participants van escollir entre les tres alternatives amb una cursa llarga de 25 quilòmetres, amb 1.100 metres de desnivell en categoria absoluta, la cursa exprés de 18 quilòmetres i 700 metres de desnivell, per a categoria júnior i absoluta, i la marxa amb 13 quilòmetres, i 350 metres de desnivell en totes les categories. També s’organitzen cures en categoria cadet (entre 15 i 16 anys), de 9 quilòmetres i 350 metres de desnivell i categoria infantil (entre 13 i 14 anys), de 5 quilòmetres i 250 metres de desnivell.

La sortida es va efectuar des de la plaça de l’Ajuntament, afrontant un recorregut per senders i camins, amb vistes panoràmiques espectaculars del Matarranya i l’Ebre, passant per zones històriques de la Guerra Civil, incloent-hi algunes trinxeres.

En la cursa absoluta, el més ràpid va ser el veterà Esteve Olivé, amb un temps 2:10’30”, seguit del sènior Abel Peralta, 2:11’24” i Xavier Ayala (CE Montblanc), 2:18’15”. La primera classificada femenina va ser Sandra Vidiella (AE Cota 705), 2:58’10”, que amb aquest triomf, augmenta la seua renda com a líder a la classificació general. La segona classificada va ser Alina Pintilie (AS Cota 705), 3:01’47”, i tercera la jove Laura Llauradó, 3:20’45”.

En la cursa exprés triomf de Cristian Gutiérrez (CA Ascó), amb un registre d’1:35’08”, seguit de Jordi Solé (ACE La Llacuna), 1:36’46” i Jordi Julià, 1:39’42”. Les tres primeres femenines van ser Ainara Galarza (CE Refalgarí), 1:59’49”, amb segon i tercer lloc de Khadija Mandou (CA Ascó), 2:06’22”, i Jessica Sánchez (CE l’Areny), 2:08’27”.

A la cursa juvenil i cadet 13 kilòmetres es van imposar Blai Alabart (AE Cota 705); 1:18’15” Francesc Lapuerta (CE Trencacims), 1:08’38” i Anna Rebull (AE Trail Running Cabra Feixet), 1:38’08”; mentre a la marxa amb la mateixa distancia, els primers van ser Joel Marmol, 1:04’07”, Josep Maria Garcia, 1:07’51” i Jordi Alañá, 1:10’09”, i Marce Garcia (CA Ascó), 1:38’03”, Neus Fontanet, 1:42’18”, i Marta Cugat, 1:43’44”.

La pròxima cita del Circuit Terres de l’Ebre de Curses per Muntanya, serà el 13 de novembre, amb la Cursa de la Punta de l’Homme de Flix.