IniciPoliesportiuCiclismeIlia Shchelgolkov (Controlpack) domina a Don Benito i és el primer líder...

Ilia Shchelgolkov (Controlpack) domina a Don Benito i és el primer líder de la Copa Espanya

Excel·lent inici del Controlpack a la Copa Espanya, amb el triomf del seu component de la categoria sub-23,Ilia Shchegolkov a Don Benito. El ciclista rus es va imposar a l’esprint de manera inapel·lable, en la 57a edició del Circuit Guadiana, que constava d’un recorregut de 171,4 quilòmetres, amb participació de 28 equips i 196 ciclistes. Ricardo Zurita i Sergi Darder van completar el podi.

Shchegolkov, tercer també en el premi de la muntanya, després de la primera prova del calendari, es converteix en el primer líder de la Copa d’Espanya en carretera Élit-Sub23 del 2023.

La cursa extremenya va arrencar amb diversos atacs que no van acabar de fructificar, i després del primer pas per l’alt de Magacela el gran grup rodava compacte. Ja sobre el quilòmetre 35 es produiria la fugida més important del dia, composta per Sergio Gutiérrez (Gomur-Cantàbria Infinita), Raúl Bastida (Telco’m-ON Clima-Osès), Antonio González (Eolo Kometa), Iker Mintegi (Laboral Kutxa-Fundació Euskadi), Marc Torres i Aaron Wade (C.C. Padronés-Cortizo), Fernando Rodríguez (Bicicletes Rodríguez-Extremadura) i Iker Pérez (Caixa Rural-Alea).

La diferència de l’escapada amb el pilot va arribar fins als dos minuts i mig, però després del tercer pas per Magacela la diferència va començar a disminuir fins a ser neutralitzada quan faltaven uns trenta quilòmetres per al final.

L’últim pas per l’exigent Magacela va ser encapçalat pels primers classificats de la prova, Shchegolkov, que liderava un primer grup finalment compost per una trentena d’unitats, es va jugar la victòria a l’esprint pels carrers de Don Benito. Ja a la recta de meta el rus no donava opció als seus rivals i feia valer la seva potència per imposar-se amb autoritat amb un temps de 3:52’29”, amb una mitjana de 44,235 km/h., per davant de Ricardo Zurita (CC Padronés-Cortizo) i Sergi Darder (High Level-GSport-Grupo Innova), que entraven amb el mateix temps. D’aquesta manera Shchegolkov es vesteix a més com a primer líder del certamen nacional.

Per part del Controlpack, que es col·loca en quarta posició per equips, Ferran Robert i Mario Silva, com Aleix Saumell (Team MPO Group), van entrar amb el grup amb el mateix temps que el guanyador.

La Copa d’Espanya Élite-Sub23 torna a rodar a Múrcia, el pròxim diumenge, amb la disputa del XXXII Trofeu Guerrita-Memorial Juan Romero i Diego Sánchez d’Alcantarilla.