IniciAtletismeCrosLa selecció espanyola amb Adam Maijó onzena al relleu mixt del Mundial...

La selecció espanyola amb Adam Maijó onzena al relleu mixt del Mundial de Camp a Través

La selecció espanyola amb Adam Maijó, va finalitzar en onzena posició, en el relleu mixt, del 44è Campionat del Món de Camp a Través, celebrat a Bathurst (Austràlia). Es tractava d’una edició després d’un parèntesi quadriennal provocat per la pandèmia i no va defraudar els aficionats, amb un gran espectacle sobre un atractiu circuit de 2 quilòmetres que incloïa un pas per una vinya, un recorregut en ziga-zaga per munts de pneumàtics i un petit tram de fang; i les pujades i baixades de les quals es van coalitzar amb la calor de l’estiu austral per aportar a la prova la inherent duresa del cros.

Era la tercera vegada que es disputava aquesta prova en un Mundial de Cross, i el combinat espanyol es presentava amb Miriam Costa atleta d’Alcorcón, que ha debutat als seus 25 anys , i també s’han estrenat amb el relleu mixt en categoria absoluta l’aragonès Pol Oriach i Adam Maijó. L’altra component ha estat l’albacetenya Rosalia Tàrrega, la més experimentada del grup.

L’atleta de Batea, va obrir l’actuació espanyola i a la primera volta, va entregar el testimoni a Miriam Costa en novena posició. La deixebla de José Antonio Redolat va perdre una plaça a la seua posta, superada per tot una medallista olímpica Emma Coburn dels Estats Units. Pol Oriach va aconseguir mantenir el dècim lloc provisional a la tercera volta davant l’empenta d’Uganda. Tot i això, Rosalia Tárrega, encara que es va acostar molt a la neozelandesa que la precedia, es va veure clarament superada per la ugandesa Knight Aciru, i per tant Espanya va haver de conformar-se aquesta vegada amb l’onzena posició final.

La medalla d’or va ser per a Kenya amb un temps de 23’14”, i un equip format per Emmanuel Wanyonyi, Miriam Cherop, Kymbe Munguti i Brenda Chebe, amb plata per a Etiòpia, 23’21”, i bronze d’Austràlia, 23’26”.

A continuació i per davant d’Espanya per aquest ordre, República Sud-africana 23’50”; Estats Units 24’32”; Gran Bretanya 24’29”; Marroc 24’48”; Canadà 24’55”; Uganda 26’06” i Nova Zelanda, 25’08”, mentre Espanya va finalitzar amb un registre de 25’14”.