IniciFutbolFutbol femeníL'Alavés Gloriosas d'Emma Martín falla en la primera oportunitat de pujar a...

L’Alavés Gloriosas d’Emma Martín falla en la primera oportunitat de pujar a la Liga Iberdrola

No ha pogut ser. En la primera oportunitat que disposava l’Alavés Gloriosas per assegurar-se l’ascens històric a la Liga Iberdrola han fallat davant un Oviedo Moderno que les ha sorprés i s’ha imposat per 1 gol a 2. Aquesta derrota combinada amb la victòria de l’Osasuna davant l’Atlètic de Madrid (1-0) estreta el marge per optar a l’ascens del conjunt vitorià que se la jugarà en el darrer partit al camp del filial de l’Atlètic de Madrid ‘B’.

Davant l’afició tenien la primera oportunitat d’assegurar-se un ascens històric per al conjunt blanc-i-blau que encadenava cinc victòries de forma consecutiva. Des de l’inici de la confrontació es van fer dominadores de la pilota, marcant els tempos del partit, i imposant la seva llei sobre el terreny de joc d’Ibaia. Fruit d’aquesta dinàmica arribava la primera ocasió de perill a les botes de la pichichi, Sanadri, que creuava en excés un fort xut al minut 4 de partit.

Tot i el domini territorial local la balança es va desestabilitzar del costat ovetense amb un xut des de dins d’àrea al qual res va poder fer Cris quan es portaven tretze minuts de joc, en una de les primeres arribades clares als dominis de l’Alavés. Les vitorianes no es rendien i continuaven estrenyent en busca del gol de la igualada, fent-se forts en la medul·lar i buscant la velocitat per banda de Sanadri i Ane Miren. Ho intentaven una vegada detràs d’una altra, mentre les oventenses es defensaven de la pressió gasteiztarra i la pilota parada amb trets d’Ane Miren i Gemma a 10 minuts de la conclusió de la primera meitat. Quan tot semblava indicar que estava més prop el gol de l’empat que el 0-2, en una jugada aïllada les asturianes van aprofitar un córner per a anotar el 0-2. Gerra d’aigua freda per a les blanc-i-blaves.

A la represa, el guió del partit continuava sent el marcador a l’inici de trobada, amb les Glorioses bolcades sobre la meta ovetense, mentre les asturianes es llevaven la pressió amb dificultats amb pilotes llargues. Al minut 67 van trobar el premi amb una pilota solta a tres quarts de camp que el va enganxar amb força i potència Miriam per a posar-ho a l’esquadra i estrènyer el marcador, amb mitja hora per davant.

El tècnic local Mikel Crespo va introduir recanvis de refresc sobre la gespa per a l’últim quart d’hora a la recerca de l’empat i continuar portant perill a l’àrea rival, torpedinant la meta asturiana, però sense poder portar el cuir al fons de la xarxa, per la qual cosa el marcador ja no es mouria del 1-2.