IniciFutbolFutbol femeníL'ampollera Laia Ballesté s'estrena amb derrota a la Lliga Iberdrola de futbol...

L’ampollera Laia Ballesté s’estrena amb derrota a la Lliga Iberdrola de futbol femení

Després de la vaga d’àrbitres que va ajornar el debut a la Lliga Iberdrola del futbol femení estatal de l’ampollera Laia Ballesté, amb l’Sporting de Huelva, amb qui va ser titular en aquesta confrontació sent substituïda durant la segona meitat, en aquesta segona jornada si que es van poder vestir de curt un cop resolt el conflicte entre la Federació Espanyola de Futbol i el col·lectiu arbitral. Van estrenar-se a Lezama, davant l’Athletic Club de Bilbao i van caure àmpliament derrotats per 3 gols a 0 davant les basques.

Les d’Antonio Toledo als cinquanta segons de partit van veure com el conjunt local s’avançava al marcador, fruit de la primera arribada als dominis de les andaluses. Una pilota morta dins la frontal, la va caçar Mariana després de la centra d’Azkona des de la dreta que va rematar a boca de canó no podent refusar el perill Meršnik. La sortida en tromba de les bilbaines va tenir continuïtat quan sis minuts després va arribar la segona oportunitat, en un rebuitg a la frontal de l’àrea que va caçar l’autora del primer gol, però la seva rematada es perdia fora per molt poc. Les biscaïnes continuaven dominant a plaer i disposaven de més acostaments a terreny esportinguista, amb una centrada d’Ortega des de la banda dreta que Peke va rematar un xic desviat (14′). Deu minuts més tard va provar fortuna la local Mariana amb un tret molt desviat a la contra, després d’una acció atacant de l’equip visitant, que va arrencar en les botes de Castelló però no va poder continuar Patri Ojeda. A la mitja hora de partit, Amezaga va rematar per dalt del travesser davant la portera visitant en una centrada des de la dreta d’Azkona. El partit seguia amb la tònica favorable a les locals, que culminaven amb el segon gol als trenta-set minuts de confrontació, després d’una centrada d’Azkona des de la dreta de l’atac que Peke definia amb el segon gol de les biscaïnes. Miraven les blanc-i-blaves d’espolsar-se el domini territorial del Bilbao de sobre, i faltant tres minuts per al descans, Carrasco ho va intentar amb una centrada cap a l’àrea que no van encertar a rematar a l’interior de l’àrea ni Castelló ni Lee. A dos minuts del descans, van ser més efectives les locals quan Azkona donava un cop d’efecte al partit rematant, a l’interior de la frontal, i definia a la perfecció un mà a mà davant la portera visitant establint el 3-0 abans d’arribar a l’equador de la confrontació, amb el resultat que ja seria definitiu.

El tècnic visitant, va mirar de sacsejar l’equip al descans, i va millorar ostensiblement el vagatge del seu equip durant la segona meitat. Prova d’això, va arribar l’opció de Hmírová des del vèrtex de l’àrea que es perdia per molt poc desviat (48′). Bàrbara va trigar sis minuts a disposar de la seva primera ocasió amb un tret des de l’interior de la frontal dentenint el seu tret Quiñones (51′). La portera local va tornar a intervenir cinc minuts més tard en una centrada de Patri Ojeda rematada per Lee que va acabar a les mans de la portera bilbaïna (56′). El duel es va obrir a les dues porteries, havent-hi ocasions per ambdues bandes, tenint les locals en una rematada d’Unzué (78′) que va detenir Meršnik. Va replicar l’Sporting un minut després amb una jugada iniciada per la canterana Bàrbara qui es va treure un tret que marxava per molt poc desviat. A quatre minuts per al final Arana va connectar una volea que va estavellar al travesser.

El segon partit, suposarà l’estrena del conjunt de les andaluses davant la seua afició, dissabte a partir de les 12 del migdia, rebent a l’Alhama en un duel directe per evitar el descens de categoria.

ATHLETIC CLUB DE BILBAO, 3
SPORTING HUELVA, 0

Athletic Club de Bilbao: Quiñones, Valdezate, Oihane, Azkona (Eunate, 62′), Nerea Nevado, Itxaso (Oguiza, 73′), Mariana (M. Unzué, 73′), Bibiane, Peke (Nekane, 83′), S. Ortega i J. Amezaga (Arana, 62′).

Sporting Huelva: Meršnik, Ana Carol (Hagman, 83′), Carrasco R. (Bàrbara, 46′), V. Santana, Lee (ADT, 62′), Hmírová, Laia Ballesté (Paula Romero, 46′), Patri Ojeda, S. Castelló, Kühn i Balcerzak (Edgren, 62′).

Gols: 1-0, Amezaga (1′); 2-0, Peke (37′); 3-0, Azkona (45′).

Àrbitre: Elisabeth Calvo Valentín del comitè tècnic arbitral madrileny. Va amonestar a les visitants Vanesa Santana (65′) i Paula Romero (90’+1′).

Podeu veure la taula classificatòria del grup de la Lliga Iberdrola, després de la segona jornada de lliga, clicant sobre la imatge inferior: