IniciFutbolFutbol femeníL’aplicació del futbol mixt a Catalunya necessitarà el suport d’altres territorials i...

L’aplicació del futbol mixt a Catalunya necessitarà el suport d’altres territorials i la de la RFEF

Aquest divendres l’edició en paper del Setmanari l’Ebre avança que l’anunci de la Federació Catalana de Futbol de portar a aprovació a l’assemblea de clubs la proposta per a convertir en mixtes totes les competicions fins al futbol amateur podria fins i tot no arribar-se a produir. Segons ha pogut saber la redacció del setmanari l’ebre, i malgrat tenir la FCF les competències en matèria de competicions dins del seu àmbit territorial, es dona per segur que això no prosperarà si abans no disposa del suport de la gran majoria de federacions territorials espanyoles i de la mateixa RFEF. Les primeres consultes no estan resultant positives, en mostrar-se algunes d’elles contràries a l’eliminació dels límit d’edats perquè les noies puguen jugar quan vulguen en els equips de nois.

Altres arguments que compliquen l’aplicació de la nova norma seria l’acceptació implícita que les dones juguen amb els hòmens mentre des de la Federació Espanyola de Futbol s’ha apostat d’una forma decidida per fer créixer el futbol femení amb la professionalització de la seua pròpia competició de primera divisió, com a pas previ a altres accions que esperen dur a terme, amb el futbol amateur com a objectiu, i que no passarien per permetre els equips mixtos. En les categories amateurs la constitució física entre hòmens i dones és un tema, per a molts, indiscutiblement insalvable.

Amb esta proposta de competició mixta, una bona part del sector del futbol femení ha fet arribar a la federació els seus dubtes que la mesura sigui adequada i que no acabe sent perjudicial per al seu creixement, en poder ser absorbides pel poder del futbol masculí. Sense el suport d’altres territorials de l’Estat espanyol, per no dir totes, i el suport explícit de la Federació Espanyola de Futbol, pocs creuen que el canvi normatiu s’acabe produint.

L’any 2020, a Blanes, l’assemblea general de clubs de la Federació Catalana de Futbol va modificar el redactat del punt 210 del seu reglament per a donar entrada als equips mixtos fins a determinades categories. En concret, l’apartat 2 de l’esmentat article diu textualment que “en cap cas no podran constituir-se equips mixtos, ni enfrontar-se entre ells els integrats per jugadors de diferent sexe, excepte en les categories cadets, infantils, alevins, benjamins, prebenjamins i debutant”. La revolucionària mesura només ha dut, en esta temporada, que cinc noies juguen en equips cadets en l’àmbit de tot Catalunya, entre les quals es troba una noia de Sant Jaume d’Enveja. La mateixa federació sap que permetre a les noies jugar en equips de nois en totes les categories del futbol català acabarà creant molta més polèmica que la norma d’aplicar-ho fins a la categoria cadet.

La pressió mediàtica exercida per l’Escola de Futbol de la JE Flix, i pel mateix ajuntament, en el que es coneix popularment com el “cas Júlia”, es va iniciar amb la campanya que porta el hashtag #NoiesEnJoc i amb una recollida de firmes. Aquesta campanya pretenia aconseguir que des de la Federació Catalana de Futbol es deixés jugar les noies en equips mixtos fins als 18 anys, fet que va esperonar els directius territorials ebrencs a presentar una iniciativa federativa, que, tot i passar el primer tall intern, es pot quedar en res. Des de Flix sostenen que “la normativa federativa a Catalunya és discriminatòria per raó de sexe, ja que només afecta les noies, i a més, frustra la projecció esportiva de moltes jugadores, que es veuen obligades a dixar el futbol a causa d’este impediment”. En pocs mesos tindrem la resposta definitiva.

Notícies relacionades:

EXCLUSIVA! La federació s’obre a permetre que les dones juguen a totes les categories del futbol masculí català a partir de la pròxima temporada

Des de les Terres de l’Ebre surt una iniciativa per ampliar l’edat del futbol mixte

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

34 + = 40

Últimes notícies