IniciFutbol1ª CatalanaL’Ascó reacciona a un 0-2 al descans i suma el primer punt...

L’Ascó reacciona a un 0-2 al descans i suma el primer punt a la lliga (2-2)

Quan més complicades se li havien posat les coses al FC Ascó, que encaixava un 0-2 al descans de la confrontació davant el Martorell, la capacitat de reacció que van evidenciar els deixebles de Josep Maria Ferré ‘Coco’ els permetia anivellar el resultat fruit de dos gols en quatre minuts de marge, que a la postre els acabava representant el primer punt d’aquesta temporada, tot i seguir sense guanyar fins ara.

Els visitants, en accions culminades per Garrido i Eric Iglesias, arran d’una acció amb molt poca contundència defensiva dels riberencs, ficaven el partit molt coll amunt per als asconencs quan a falta de nou minuts feien pujar el 0-2 al marcador, en un partit que es va haver de jugar a l’annexe pel tractament que s’està realitzant al camp principal i que motivarà que els locals tinguin que jugar aquest compromís i el d’aquí a dues setmanes davant el Santboià en un terreny de joc de reduïdes dimensions, que va provocar que el partit estigúes marcat pel joc directe.

Sortien abocat els visitants, que gairebé en cinc minuts disposaven de tres accions per a marcar, amb un cop de cap de Víctor Garcia, Alfredo i Eric Iglesias, que perforava el marc local, assenyalant l’assistent posició antirreglamentària. Replicava l’Ascó, amb un tret exterior de Cesc, que marxava desviat per sobre el travesser de la porta de Toni. El Martorell però, seguia insistint i sortia la figura de Rojas, que debutava baix del pals de la porta asconenca, Martí Ramos, tenia una doble ocasió, però topava davant l’encert de David Rojas. El monòleg visitant seguia, davant un conjunt asconenc que es mostrava desdibuixat i Alfredo, Sansano i una rematada de cap d’Eric Iglesias, generaven tres arribades més, fins que finalment veien premiada la constància amb el gol que els avançava en una acció dins l’àrea local, Garrido ha etzibat un xut col·locat que ha superat al porter asconenc arribant-se a la mitja hora de joc (28’). El gol deixava tocat l’Ascó que pràcticament sense temps de digerir el gol, vuit minuts més tard, arribava una desafortunada acció defensiva asconenca que li deixava la pilota en safata per Alfredo que aprofundia per banda, i assistia cap a Eric Iglesias, qui per sobre el cos de Rojas ampliava l’avantatge visitant i complicava la situació per a l’equip de Coco, que havia arrancat la temporada, amb dues derrotes.

Després del pas per vestidors, l’Ascó feia un reset, i sortia fent una passa endavant i capgirant la situació al partit, passant a ser dominadors per complert de la situació. Les ocasions arribaven a peus de Marc Blanch, que després de provar-ho fins a tres ocasions, a la quarta era la vençuda al quart d’hora de partit i enganxava als de la Ribera d’Ebre a lluitar per la victòria. Quatre minuts més tard, era Jani qui des de fóra de l’àrea sorprenia al porter martorellenc i aconseguia equilibrar la situació. A partir d’aquí, el partit es trencava i es convertia en un anar i venir a les dues àrees, on tot podia passar. L’Ascó gaudia d’una oportunitat claríssima a la sortida d’un córner que sortia llepant el pal i deixava als riberencs molt prop d’aixecar el partit. Minuts més tard era Eric Iglesias, qui de rosca, estava a punt de desfer l’empat que acabaria sent definitiu.

Sala de premsa:

El tècnic local Josep Maria Ferré ‘Coco’ ens reconeixia que “ens ha costat molt d’entrada habituar-nos a les dimensios reduïdes del terreny de joc que feia que el tipus de partit que proposaven ells fos amb accions molt directes buscant les nostres esquenes. Això ens propiciava que en un servei de banda d’ells, la pilota quedés dividida després de dos o tres rebots, el rebuitg defensiu caia a peus d’ells i ens aconseguien marcar el primer gol. Arran d’un error estúpid en un fora de banda a favor nostre, una pèrdua de pilota provocava l’acció segon gol que ens dificultava molt les coses i ens posava el partit molt coll amunt” ens comentava de com havia anat la primera part. “Al descans, el canvi d’actitud es va posar de manifest després de l’entrada de Jani que ens facilitava una sensible milloria en el joc aeri. Vam fer una clara declaració d’intencions d’anar a pel partit. El duel es va capgirar a favor nostre i vam buscar en insistència després de generar dos o tres arribades clares, trobàvem l’acció del gol que ens enganxava. El monòleg ofensiu nostre, després de vàries arribades, al final ens premiava amb l’empat de Jani que des de fora l’àrea connectava un obús ajustat a la base del pal, que retornava la igualtat al marcador. A partir de l’empat, vam aprofitar la inèrcia que havia adquirit el partit i vam buscar el tercer sense la precisió necessària. Sap greu haver tirat al cubell de les escombraries els primers quaranta-cinc minuts i sense que el rival hens hagi sotmés, sap molt de mal que haguèssim regalat els dos gols. És decebedor que amb tot el que ens costa generar i arribar a l’àrea contrària, fèssim aquestes concessions. Tot i així al segon temps, crec que hem demostrat caràcter i que l’equip està creixent a passos agegantats, i ens vam quedar molt prop de sumar la primera victòria que crec que ens meixem per aquest treball que venim realitzant” reblava l’entrenador riberenc.

FC ASCÓ, 2
CF MARTORELL, 2

FC Ascó: Rojas, Roda, Sergio Cáliz, Albert Roca, Arnau Cervelló, Cesc (Jani Roca, 45’), Marc Blanch (Nelson, 89’), Nacho (Gerard Roigé, 89’), Enric Cubells 66’), Juan, Arturo.

CF Martorell: Toni Domínguez, Izan (Oliver, 69’), Carles, Roger Peña, Víctor, Bernat, Trejo, Eric Iglesias, Martí (Pau, 89’), Marc Torres (Carbonell, 69’), Garrido (Kanta, 89’).

Àrbitre: Ruben Serra Sanz, assistit a les bandes per Martín González Muelas i Alba Arija Asín, de la delegació arbitral de Barcelona. Va mostrar targetes per a Arnau Cervelló (18’) del FC Ascó i per a Roger Peña (77’) del CF Martorell.

Gols: 0-1, Garrido (28’); 0-2, Eric Iglesias (36’); 1-2, Marc Blanch (60’); 2-2, Jani Roca (64’).

Podeu veure la classificació després de disputar-se la tercera jornada al grup tercer de la primera catalana, clicant la imatge inferior: