IniciAtletismeCrosL'atleta bateà Adam Maijó, bronze a l'estatal de camp a través

L’atleta bateà Adam Maijó, bronze a l’estatal de camp a través

No va poder revalidar el títol aconseguit la passada temporada, però Adam Maijó (CD Adidas) va tornar a pujar al podi del Campionat d’Espanya de Camp a Travès Individual i per Federacions, disputat en una matinal amb baixes temperatures, al circuit de Las Balsas de 1.880 metres, de la població basca d’Ortuella, pròxima a Bilbao, que estava molt tou, enfangat en molts llocs i fins i tot molt entollat en altres. Ho van afrontar 648 atletes (307 dones i 341 homes), pertanyents a les 17 federacions autonòmiques.

Els sub 23 van començar els 9.500 metres, amb prudència, però aviat van començar les hostilitats, dirigides pels grans favorits, Adam Maijó, campió l’any passat, l’aragonès Pol Oriach, subcampió el 2022, el gallec El Mendi El Nabaoui, fora de concurs per la seva condició d’estranger, i l’alacantí Miguel Ángel Martínez. El Naboui es escapar amb Maijó, Oriach i Martínez Chazarra, amb el madrileny Alejandro Quijada, tercer el 2022, més enrere. Va marxar amb enorme facilitat El Nabaoui, establert a Estrada, a Pontevedra, directe a la meta. La medalla d’or se la van disputar els experimentats Maijó, Oriach i Martínez, sabedors que el Nabaoui no optava a pujar al podi. El gallec va entrar primer a meta, amb 31’09” i per darrere el valencià Miguel Ángel Martínez Chazarra, 3’12” per adjudicar-se l’or, Pol Oriach va repetir, plata amb 3’14”, i Adam Maijó, bronze, amb 31’17” Per comunitats victòria del País Valencià, només tres per davant de Catalunya i bronze per a Madrid.

En la categoria sub 23, sobre també en una distàcia de 9.500 metres, Marina Freixa (AA Catalunya) va ocupar la dècima posició. L’atleta de Corbera d’Ebre, va ser la més destacada de les representants catalanes, amb un temps de 38’54”, ocupant l’equip la quarta plaça per darrere de Galicia, Castella-Lleó i Madrid. La més ràpida va ser Angela Viciosa de Castella-Lleó, 36’46.

Les atletes de la categoria absoluta, van afrontar el dur recorregut de cinc voltes, de 9.500 metres. El grup capdavanter es va estirar molt aviat. La tortosina Mireia Guarner (Avinent Manresa), va ocupar la vint-i tresena posició, amb un temps de 38’26”. La medalla d’or va ser per a la gallega Joselyn Brea, amb 35’36”, i l’atleta tortosina va ser la segona classificada de les atletes catalanes, que van ocupar la sexta plaça, amb podi per aquest ordre per a Castella-Lleó, Galicia i Madrid.