IniciFutbol1ª CatalanaL’Ebre tornarà a tindre tres equips a Primera Catalana, cinc anys després

L’Ebre tornarà a tindre tres equips a Primera Catalana, cinc anys després

ESPORTS // Ascó, Gandesa i Rapitenca seran la pròxima temporada els tres màxims representants del futbol ebrenc a la Primera Catalana. De l’última vegada en què les Terres de l’Ebre van tenir la representació de tres equips a la categoria han passat cinc temporades. En aquella ocasió, la temporada 2015/2016, Rapitenca, Jesús i Maria i Amposta, que va acabar descendint a Segona Catalana, eren els representants territorials a la màxima categoria del futbol català, on el pròxim curs s’estrenarà el CF Gandesa, com ja va passar en aquella ocasió amb el Jesús i Maria, que també feia història amb l’ascens com a campió de Segona Catalana.

Només la Rapitenca repetirà a la categoria des d’aquella ocasió, tot i que amb un parèntesi d’una temporada a la Segona Catalana, on ha competit esta última temporada.
Per a trobar una temporada amb coincidència de dos dels tres equips que competiran a la Primera Catalana la pròxima temporada cal remuntar-nos fins a la campanya 11/12, quan hi van coincidir Ascó i Rapitenca. En aquella temporada també hi era el Tortosa, que va acabar descendint a la Segona Catalana com a penúltim classificat. Ben diferent va ser per a la Rapitenca, que feia història proclamant-se campió de la categoria amb 72 punts, onze més que el segon classificat, el Júpiter.

Els rapitencs van marxar cap a la Tercera Divisió i el FC Ascó va quedar-se com a únic representant de les Terres de l’Ebre a la Primera Catalana durant la temporada 12/13.
Tot i que les Terres de l’Ebre han tingut representació a la màxima categoria del futbol català en les últimes temporades, la categoria no ha beneficiat gaire als interessos dels equips de l’Ebre durant els últims cinc anys.

A excepció d’esta última temporada, en la qual el FC Ascó ha aconseguit la permanència a la categoria com a únic representant ebrenc, en les quatre anteriors s’havien produït descensos d’equips del territori des de la Primera Catalana. La temporada 18/19 va ser la Rapitenca qui va perdre la categoria en una temporada plena d’imprevistos. Una temporada abans havia descendit el Tortosa i la 2016/2017 es va produir el descens del Jesús i Maria després de retirar-se de la competició durant la segona volta del campionat. Just una temporada abans, el curs 15/16, l’Amposta havia consumat el seu últim descens de categoria en perdre la condició d’equip de Primera Catalana, categoria que la pròxima temporada tornarà a tindre protagonisme a l’Ebre amb tres equips del territori.