IniciAtletismeCurses de MuntanyaL'equip femení de Trail Running dirigit per Rafa Flores s'emporta un or...

L’equip femení de Trail Running dirigit per Rafa Flores s’emporta un or i una plata del Mundial de Tailàndia

Nou èxit internacional per al tècnic de Deltebre Rafa Flores, en la seua quinta presència com a tècnic de la selecció espanyola de muntanya. El tècnic deltebrenc ha format part del panel d’entrenadors responsables del combinat hispà, amb Francisco Caballero Merino i Juan Manuel Molina Morota, que va disputar el Mundial de Trail Running i Muntanya, a la ciutat tailandesa de Chiang Mai, la més poblada del nord del país.

Flores anava com a responsable dels equips femenins amb presència de sis atletes del que és entrenador personal, Anna Comet, Núria Gil, en Trail Running, Azara Garcia de los Salmones, Marta Molist i Mònica Vives en l’Ultra Running i Maria Ordónez en la Classic Trail Up & Down.

El quintet format per Núria Gil, Sheila Avilés, Júlia Font, Anna Comet i Virgínia Pérez, classificades per aquest ordre, van reeditar l’èxit aconseguit fa quatre anys a Penyagolosa, amb una actuació memorable on les tres primeres esmentades s’han col·locat en el top-10 de la classificació individual després dels 38km de recorregut i 2.425 metres de desnivell.

El desenvolupament de la cursa va ser molt positiu des de l’inici, amb Núria Gil, que es proclamés l’estiu passat subcampiona d’Europa a El Paso, i Sheila Avilés a les primeres posicions i lluitant en tot moment per la medalla de bronze, i gairebé en tot moment juntes amb Júlia Font molt a prop de les seves dues companyes que intentava no despenjar-se en cap moment que mantenien les aspiracions de l’equip espanyol a dalt (puntuen les tres primeres per la suma de temps) que finalment van aconseguir de forma brillant, arribant en quarta posició Núria (3:56:25), quinta Sheila, a 14 segons (3:56:39) i una mica més allunyada i novena Júlia (4:02.41) per rematar el títol mundial per equips, tancant la classificació Anna Comet, dissetena (4:12:38) i Virgínia Pérez , trentena (4:27:23).

El títol individual va correspondre a la romanesa Denisa Ionela Dragomir, per davant de la txeca Barbora Macurová i la sueca Emilia Brangefält i per equips, campiona Espanya, amb plata per a Gran Bretanya i bronze dels Estats Units.

A la prova d’ultra trail running una gran protagonista Gemma Arenas, que va assolir el màxim èxit de la seva carrera esportiva en l’àmbit individual amb una merescudíssima medalla de bronze lluitada i forjada des de l’inici de la prova, que finalment ha confirmat a meta després una bravissima carrera en què sempre ha estat en llocs d’honor donant una imatge impecable i sense fissures en tot moment, pujant al podi (8:46:27) després de la francesa Blandine Lhirondel, flamant campiona del món i la sueca Ida Nilsson.

Acompanyant Arenas, van anar arribant Maite Mayora en octava posició (8:56:40), Marta Molist, quinzena (9:10:13) i tancant equip Mónica Vives, vint-i-sisena (9:36:06), i l’abanderada a Chaing Mai i l’atleta més premiada de la història del trail running femení a Espanya Azara García de los Salmones, trenta-tresena (10:18:24).

Amb aquesta gran actuació, el podi per equips l’encapçalava França, que aconseguia l’or, i Espanya una merescudíssima medalla de plata, i Itàlia bronze.

En la prova Up&Down, trenta-tresena posició de Maria Ordóñez (55:01), amb sèptima plaça del combinat hispà.