IniciFutbol salaLes proves físiques i tècniques dels àrbitres de futbol sala, en format...

Les proves físiques i tècniques dels àrbitres de futbol sala, en format extraordinari

ESPORTS // El Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol anuncia la primera convocatòria de les proves físiques i tècniques del CTAFS per al dissabte 5 de setembre de 2020, al Pavelló Municipal Xavier Ballber de Cervelló.

Esta convocatòria, en format inèdit i de caràcter extraordinari, i adaptant-se a la situació sanitària actual que ha provocat la Covid-19, ha obligat a reestructurar les primeres proves físiques i tècniques de la temporada. Per aquesta cita, només estan convocats 106 nous àrbitres de la 9a promoció de l’Escola del CTAFS, 6 col·legiats que no van superar les segones proves físiques i tècniques de la temporada anterior, 4 àrbitres que es reincorporen al CTAFS, i els 9 àrbitres catalans que xiulen a Primera i a Segona Divisió Nacional de futbol sala.

Les proves físiques i tècniques del CTAFS, que se celebraran a porta tancada, es realitzaran en grups reduïts i dividits en cinc torns durant el matí, i cinc torns a la tarda. La jornada començarà a partir de les 9.00 hores i es farà una pausa a les 14.00 hores per a la desinfecció de les instal·lacions. A les 16.00 hores, es reprendrà l’activitat fins a les 21.00 hores.

En total, estan convocats 125 àrbitres. D’aquests, 106 són procedents de l’Escola d’Àrbitres de Futbol Sala, els quals van realitzar i superar el curs aquest estiu, i per tant, els queda l’última prova per a poder exercir de col·legiat després de superar l’entrevista i d’aprovar el curs. 

El col·lectiu arbitral de futbol sala ha de superar, al llarg de la temporada, dos convocatòries de proves físiques per tal de poder exercir la seua funció. Enguany, i de forma excepcional, se celebraran les proves físiques a tots els afiliats al CTAFS a principis del mes de gener. Unes proves físiques que són obligatòries per a totes les categories excepte per als àrbitres assistents.

Els convocats hauran de superar tres tipus de proves:

La primera, el ‘Test Yo-Yo’ que té l’objectiu de mesurar la capacitat de recuperació d’una persona que se sotmet a un exercici progressiu màxim i intermitent, realitzant una sèrie de repeticions amb carreres d’anada i tornada de 40 metres, variant la velocitat en progressió ascendent.

A continuació, es realitza la segona prova, la de ‘5×30’, la qual es basa a mesurar la velocitat mitjana en carreres ràpides i repetides en una distància específica, similar a la carrera específica que realitza un àrbitre en una pista de futbol sala.

Finalment, la tercera i darrera prova és la de ‘Zig/Zag’, per tal de mesurar la velocitat mínima en un circuit amb les diferents formes que pot córrer l’àrbitre (frontal, lateral i cap enrere) en una pista de futbol sala.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies