IniciPoliesportiuVelaLa regatista rapitenca Marta Munté marxa a Stanford

La regatista rapitenca Marta Munté marxa a Stanford

ESPORTS // L’exitosa carrera esportiva de Carla i Marta Munté com a parella en competició de vela olímpica classe 49er FX sembla haver arribat a la seua fi. Les germanes rapitenques del Club Nàutic Cambrils han planificat el seu futur sense que puguen seguir entrenant i competint juntes.

Carla ha finalitzat el Màster d’Administració d’Hotels, i encara que pensa seguir competint, està molt pendent també de començar la seua etapa laboral. Per la seua banda, Marta ha acceptat una beca de la Universitat de Stanford, on seguirà cursant els seus estudis acadèmics i a més li permetrà continuar entrenant i competint. Les seues excel·lents notes i la brillant trajectòria esportiva amb una gran projecció li han permès obtindre la beca per a marxar als Estats Units.

Rumb a Califòrnia

Quan va rebre la proposta d’una beca per a estudiar a la Universitat de Stanford, Marta va tenir pocs dubtes, i va decidir aprofitar l’oportunitat “per a mi és com un somni, el passat mes de novembre ja vaig estar-hi de visita, veient les seues instal·lacions i tenint un canvi d’impressions amb el que serà el meu entrenador, i la veritat és que vaig sortir impressionada”.

Stanford està considerada com una de les universitats de més prestigi de tot el món. Està situada a l’estat de Califòrnia, a uns 56 quilòmetres al sud-est de San Francisco, en territori del comtat de Santa Clara. Amb més de 8.000 hectàrees, compta amb un dels majors campus dels Estats Units, amb 16.300 estudiants i 2.180 professors, 64 guanyadors del Premi Nobel entre professors i alumnes, i a les 36 modalitats en què els seus esportistes competixen, han aconseguit infinitat de títols nacionals amb 270 medallistes olímpics.

Marta, que va complir 20 anys el passat mes de març, continuarà la seua activitat acadèmica a la universitat nord-americana, després d’haver estudiat a la Universitat Internacional de Catalunya, un doble grau de Business Administration + Engineering Management “a Stanford em convaliden un dels dos cursos que havia estudiat; per tant, començaré amb el segon curs d’International Business Economics, estudis que espero acabar en tres anys”.

Al mateix temps seguirà amb la seua carrera esportiva, tot i que amb diferent companya “competiré amb una embarcació anomenada FJ Flying Junior, en principi tenim competició cada setmana, però segurament que no serà sempre amb la mateixa companya,
l’equip està format per una desena d’esportistes  tots nord-americans, a excepció d’un regatista grec i jo“.
Les sessions d’entrenament es duen a terme a la base de Stanford Crew, situada al port de Redwood City, davant el conservatori natural de Bair Island, el Boathouse mira cap a la badia de San Francisco, amb un edifici de dos pisos gairebé 1.500 metres quadrats, vestidors, una sala de conferències, sala de banquets, sales de capacitació i història, bugaderia, i una àrea de cuina.

Un gran espai on Marta haurà de passar moltes hores “l’exigència és alta a nivell acadèmic, però també en l’aspecte esportiu, amb entrenaments diaris, serà dur però és una etapa que m’il·lusiona molt”. La decisió no ha estat fàcil, després de tants anys d’entrenar i competir amb la seua germana Carla: “vam començar a navegar juntes amb 5 i 7 anys, i competim des dels 13 i 15, la veritat és que hem compartit moments inoblidables”. Han estat sobretot uns últims sis anys amb nombrosos èxits internacionals, que van tenir inici el 2014 amb el títol al Mundial del Canadà, després van sumar la plata el 2015 a Gran Bretanya i l’Europeu d’Holanda en la classe 29r. A partir del 2017 van continuar els èxits en la classe Olímpica 49er FX, amb les medalles en sub-23, bronze al Mundial i plata a l’Europeu el 2017, campiones d’Europa el 2018 i bronze el 2019.

De moment l’assignatura pendent són els Jocs Olímpics. Les dos germanes formaven part de l’equip preolímpic espanyol, i es van quedar sense opció d’anar a Tòquio, al decantar-se els seleccionadors per una parella molt experimentada, Tamara Echegoyen de 36 anys i Paula Barceló de 24: “el passat mes de febrer el Comitè de Preparació Olímpica de la Federació Espanyola de Vela ja va donar la llista de les esportistes escollides, i ens vam quedar sense possibilitats, i encara que durant el confinament vam estar entrenant per a mantenir la forma física, ja començàvem a planificar el nostre futur”.

En el cas de Marta, el més immediat està vinculat amb la Universitat de Stanford, a la qual s’incorporarà el proper mes de setembre, si no es produïxen novetats amb el coronavirus.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 48 = 50

Últimes notícies