IniciFutbolLes Terres de l'Ebre i Tarragona compten amb 90 aspirants a àrbitres...

Les Terres de l’Ebre i Tarragona compten amb 90 aspirants a àrbitres de futbol

El Comitè Tècnic d’Àrbitres de la Federació Catalana d’Àrbitres ha tancat el període de preinscripció per accedir al curset de nous àrbitres amb una xifra rècord de 1.003 aspirants. La distribució territorial dels preinscrits ha estat de la següent manera: 308 al Barcelonès, 438 a les comarques barcelonines, 76 a Girona, 91 a Lleida, i 90 a Tarragona i les Terres de l’Ebre. L’edat mitjana dels aspirants és de 17,2 anys, dels quals 65 són noies.

Tal com indica el corresponent Pla de Formació com a requisit per a la matriculació, els aspirants properament hauran de superar un examen de comprensió oral i escrita que s’efectuarà de forma prèvia a la formalització de la inscripció. Per tant s’obrirà la fase en la qual es procedirà a efectuar aquestes proves selectives escrites, així com les entrevistes personals amb els aspirants al curset. Finalment els seleccionats seran matriculats i iniciaran la part lectiva teòrica i pràctica del curset.

El director del CTA de la FCF, Xavier Moreno, afirma que “és una satisfacció tant pel CTA com per la FCF en el seu conjunt. Aquestes més de 1.000 persones que volen ser àrbitres es deu principalment, a l’èxit de les campanyes impulsades per la Federació Catalana de Futbol en les últimes temporades, i al reconeixement de la figura dels àrbitres, cada cop més valorat, tractats com a esportistes i participants del joc”. En aquest sentit, Moreno assenyala que “tenim a 2.000 àrbitres en actiu, i volen incorporar-se 1.000 nous la temporada vinent. Estem treballant en el camí correcte”.

D’acord amb les mesures extraordinàries amb motiu de l’evolució de la pandèmia de la malaltia per COVID-19 i de la declaració de l’estat d’alarma, la FCF ha dictaminat decretar la suspensió de tota l’activitat federativa que requerisca presència física en qualsevol local federatiu. Per tal motiu, el calendari inicialment previst pel desenvolupament del Curs Nous Àrbitres resta en suspens temporalment, fins a la represa de les activitats formatives presencials a les diferents delegacions territorials. El CTA informarà tan aviat com siga possible del nou calendari amb les dates oportunes.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

37 + = 44

Últimes notícies