IniciFutbolFutbol femeníL'Sporting Huelva de l'ampollera Laia Ballesté guanya 'in extremis' a l'Alhama (1-0)

L’Sporting Huelva de l’ampollera Laia Ballesté guanya ‘in extremis’ a l’Alhama (1-0)

Un molt bon gol de la canterana Bàrbara López a falta de vuit minuts per a la finalització del duel, li va permetre a l’Sporting Huelva de l’ampollera Laia Ballesté (que va ser suplent i no va jugar ni un minuts del duel) sumar els seus primers tres punts a la màxima categoria del futbol estatal femení davant el conjunt murcià de l’Alhama.

Una gran acció de molta qualitat individual, al lateral esquerre de l’àrea, amb una rematada espectacular creuada amb la part exterior de l’empenya del seu peu dret, de la jove jugador del planter Bárbara López que havia entrat durant el segon temps, li permetia a les esportinguistes sumar els tres primers d’aquesta temporada, quan tan sols restaven vuit minuts per a la finalització d’un duel que havia estat parell i molt disputat. La jugadora de l’Ampolla, Laia Ballesté, en aquesta ocasió va tenir que mirar-s’ho des de la banqueta, no podent disputar ni un sol minut de la confrontació.

D’entrada el conjunt local no va estar còmode amb el seu joc durant els primers quaranta-cinc minuts. Tot i això, les locals van gaudir d’una aproximació als primers compassos del partit (7′) quan el tret de Paula Romero el refusaven les visitants al servei de cantonada que va servir Hmírová acabant refusat amb els punts per la portera visitant. Un parell de minuts més tard, era l’Alhama qui generava la rèplica amb una rematada un pél desviada de Lucía Martínez. Als onze minuts l’exsportinguista Marina Martí feia la centrada cap a Raquel que acabava desviant a córner Paula Romero. Van tornar a la càrrega les andaluses i era amb un centre de Hmímová que només va poder tocar d’esperó a l’àrea Edgren (16′). El partit era d’anada i tornada a les dues àrees i ara el torn de les de Granada amb una acció avortada per Chelsea (18′). En aquest anar i venir a les dues àrees les locals van ser les que van gaudir al minut 25 amb una potent rematada d’Edgren des de la corona de l’àrea que se’n va anar desviada per molt poc. Passada la mitja de joc, tornava a donar un avís en una centrada cap a l’àrea que no trobava rematada i podien refusar en darrera instància les defensores blanc-i-blaves (32′). Quan ja s’havia complert el temps reglamentari, la capitana local Sandra Castelló va tenir una magnífica ocasió per avançar-les al marcador, en el que hagués suposat un gol psicològic, quan recollia la centrada d’Hmírová des de la dreta, però la seva rematada sortia fregant el pal. La primera meitat finalitzava amb un córner favorable a les granadines, que executaven tancat, i entre la portera Chelsea i la defensora Balcerzak acabaven refusant, marxant amb el 0-0 al descans.

Iniciat el segon temps, l’Sporting Huelva sortia amb la inèrcia de fer el primer gol que els avancés al marcador i Hmírová va tenir una doble oportunitat que va rebutjar la defensa murciana (47′) i amb un centre d’Edgren que no va arribar per molt poc a la rematada Hmírová, avançant-se la portera a la possible rematada de la davantera local (50′). Després d’aquest inici fulgurant de les blanc-i-blaves el partit s’anivellava i no era fins al minut 73 quan les visitants tornaven a disposar d’una arribada clara en una acció a pilota aturada que Carid enviava al pal. El partit entrava en la seva fase decisiva i quan restaven tan sols vuit minuts per al final, amb tot anivellat, una genialitat de la canterana Bàrbara López li permetia a la jugadora local fer l’únic gol de la confrontació.

Sporting Club de Huelva: Chelsea, Ana Carol (Hagman, 46′), Santana, Lee (Bàrbara, 64′), Hmírová, Patri Ojeda, Sandra Castelló, Kühn, Paula Romero, Edgren (Cristina Gey, 76′), Balcerzak.

CF Alhama El Pozo: Laura, Judith, Andrea, Jade, Kuki, Nerea (Coronel, 46′), Raquel (Helena, 67′), Carmen, Marina Martí, Lucía Ramírez, Lucía Martínez.

Àrbitre: Olatz Rivera Olmedo, del comitè tècnic arbitral basc. Va amonestar a la local Bàrbara (87′) i a la visitant Helena (71′).

Gol: 1-0, Bàrbara (82′).

Podeu veure la taula classificatòria del grup de la Lliga Iberdrola, després de la tercera jornada del campionat de lliga, clicant sobre la imatge inferior: