IniciAtletismeCrosMedalla d’or de la selecció catalana sub-16 al Campionat d'Espanya de cros

Medalla d’or de la selecció catalana sub-16 al Campionat d’Espanya de cros

Catalunya, va obtenir quatre podis a Pamplona durant la disputa del Campionat d’Espanya de cros per federacions, que va portar als grups sub-16, amb valuosa aportació d’atletes ebrencs, i sub 18 a la darrera prova del curs de la disciplina.

En la categoria sub-16 masculina, el grup, format per Adrià Boyano, Pere Mas, Axel Zarranz, Amin Ezzitouni, Bernat Gironés i Imran Jdiaa, va aconseguir la victòria amb quatre dels atletes entre els 10 millors. Boyano (UA Terrassa) va sumar l’única medalla individual, després d’acabar tercer a la general amb temps de 16’20”, destacant també l’actuació de l’atleta asconenc, Pere Mas, en quinta posició amb un temps de 16’30”, i en sexta del flixanco, Àxel Zarranz, 16’32”, els dos components de l’equip AA Xafatolls-Ponent. La victòria va ser per al gallec, Àlex Sierpes, 16’10”, seguit en segon lloc per Xavi Cabanilles de la Comunitat Valenciana, 16’18”.

L’equip català es va proclamar campió amb un registre de 22 punts, seguit en segona posició pels components de la Comunitat Valenciana amb 42, i Castella la Manxa, 57.