IniciPoliesportiuRemMedalla d'or i de plata per als representants ebrencs en la primera...

Medalla d’or i de plata per als representants ebrencs en la primera jornada de la Copa de la Joventut de rem

La Copa de la Joventut de rem ha començat de forma molt positiva, per als representants ebrencs de la selecció espanyola de rem. Després de l’acte inaugural ha començat la competició, amb una primera jornada amb un balanç d’una medalla d’or i una de plata.

La competició es disputa a l’embassament gallec de Castrelo do Minyo, amb la participació de 300 esportistes amb 120 embarcacions, els millors joves de menys de 19 anys, de quinze seleccions europees, amb representants de França, Gran Bretanya, Hongria, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Portugal, Suïssa, Àustria, Espanya, Suècia, Bèlgica, República Txeca, Noruega.

El quatre amb Lucia Ruiz (CN Sevilla) de timoner, amb Laura Turón (CN Amposta), juntament amb Laura Montes (CN Sevilla) i Miriam Molina (Circulo Labradores de Sevilla), Emma Vázquez (CR San Felipe del Ferrol), s’han penjat la medalla d’or, amb 7’46″40″‘, després de superar en la final a Gran Bretanya, plata amb 7’49″57″‘, França, bronze amb 7’50″76″‘, amb quart lloc d’Itàlia, 8’08″01″‘. Les remeres franceses van portar la iniciativa fins a la meitat de la regata, però van ser superades pel combinat hispà realitzant un tram final espectacular.

En la regata del vuit amb Lucia Ruiz de timoner, on també van repetir les integrants del quatre, Laura Turón, Laura Montes i Miriam Molina, a les que es van afegir, Àngela Delgado (Circulo de Labradores de Sevilla), Noemi Sabin i Sofia Naboi (Tiempo Libre El Ejido), Júlia Ordóñez (CN Sevilla), i Xián Cabrera (CR Vigo), van finalitzar en quarta posició amb 6’58″17″‘, amb primer lloc de Gran Bretanya, 6’49″68″‘, segon de França, 6’52″11″‘, i tercera Bèlgica, 6’54″72″‘. Per darrere del bot espanyol van entrar per aquest ordre, Països Baixos, 7’00″82″‘, i Itlàlia, 7’06″20″‘.

Es van penjar la medalla de plata, els components del quatre amb Emma Vázquez (CR San Felipe del Ferrol) de timoner, de Nicolae Vatamaniuc (CN Amposta), Alberto Rocha i Ricardo González (RC Mediterraneo Málaga), i José Manuel López (Circulo de Labradores de Sevilla), amb un temps de 6’47″02″‘. La medalla d’or ha estat per als components de Gran Bretanya amb 6’45″46″‘, el bronze per als  d’Hongria, 6’48″35″‘, i a continuació han entrat les embarcacions de França, 6’54″32″‘, Itàlia, 6’56″91″!’ i Irlanda, 6’57″13″. Els britànics han anat sempre per davant i els espanyols que als 500 metres han avançat als hongaresos, han seguit la seua estela.

En el vuit amb Elisa Pérez (CN Sevilla) de timoner, en el que han repetit els quatre integrants amb Iker Castiñeira (Circulo de Labradores de Sevilla), Salvador Suárez (CN Sevilla), i els ebrencs Sebastià Cano (CN Amposta) i Pau Simó (CR Tortosa), han ocupat la sexta posició,6’22″38″‘, amb un podi configurat, per Gran Bretanya, 6’10″35″‘, Països Baixos, 6’15″27″‘ i Itàlia, 6’16″09″‘. En quarta i quinta posició respectivament s’han classificat, Suïssa, 6’17″76″‘, i França, 6’18″23″‘.

El quatre escull amb Sergi Olid (CR Delta Sant Jaume d’Enveja), i Álvaro Gómez (CR Vigo), Adrián Guerrero (CR Guadalquivir 86) i Alexander Jurado (CN Helios), es van quedar en portes de classificar-se per la final A, ocupant el primer lloc de la final, i, per tant, la sèptima plaça, entrant, en primer lloc, amb 6’27″ 49″’, per davant de Suïssa, 6’29″62″‘; Noruega, 6’31″74″‘; Països Baixos, 6’33″61″‘; Àustria, 6′ 33″77″‘, i Suècia, 6’39″85″‘.