IniciFutbol,PoliesportiuNaix ‘Ebresports.cat’, el primer diari digital esportiu de les Terres de l’Ebre

Naix ‘Ebresports.cat’, el primer diari digital esportiu de les Terres de l’Ebre

Esta setmana veu la llum www.ebresports.cat el primer diari digital exclusivament dedicat a la informació esportiva de les Terres de l’Ebre. La promotora de la iniciativa, l’empresa que també edita el Setmanari l’EBRE, feia mesos que treballava en un ambiciós projecte que pogués donar cobertura informativa a un dels sectors de més vitalitat del territori.

El nou digital comptarà amb l’equip de periodistes del Setmanari i estarà dirigit per Jesús Ferrando Toledo. Amb 46 anys, compta amb una llarga experiència professional. Amb només setze anys va començar a escriure cròniques de futbol base a La Veu del Baix Ebre, des d’on passaria a formar part de l’equip de redacció i es convertiria, més endavant, en cap d’esports del setmanari l’ebre. Ha treballat com a redactor esportiu i digital a Canal Terres de l’Ebre i va dirigir durant cinc temporades el programa Tots els Gols d’Imagina Ràdio. És àrbitre federat de futbol sala i ha entrenat diversos equips de futbol, a més de ser directiu del CFF Tortosa-Ebre i ha col·laborat sent àrbitre, durant més de 10 anys, al Consell Esportiu del Baix Ebre.

Per a Ximo Rambla, editor gerent de l’EBRE, el pas que s’ha donat és el fruit d’una realitat “perquè no s’entendria el que fem si no estiguéssem plenament convençuts que el sector esportiu ebrenc necessita tenir un mitjà de comunicació propi i de referència, en què la seua veu hi siga protagonista les vint-i-quatre hores del dia i els 365 dies de l’any”. Són milers de persones les que mou l’esport a les quatre comarques de l’Ebre, “i per això naixem amb la voluntat de convertir-nos en el seu mitjà referent comunicatiu digital en el camp de l’esport. Sabem que no serà fàcil arribar a tots els racons on es fa esport a l’Ebre, però ho intentarem des del primer dia. Tenir Jesús Ferrando al  capdavant i persones amb l’experiència d’Enric Algueró i tot l’equip del Grup l’Ebre al costat convida a pensar que s’oferirà un bon producte informatiu”.

Per a Jesús Ferrando el repte personal és un dels més engrescadors de la seua vida professional, “la veritat és que m’he especialitzat en el món digital des que em va plantejar, Josep Maria Arasa, que em fes càrrec de l’Ebredigital.cat. Durant quatre anys he estat aprenent tot el que és este camp de treball i ara, davant del naixement del primer portal únicament especialitzat en esports, em feia una gran il·lusió acceptar esta tasca. Ha estat complicat actualitzar i destriar totes les notícies que teníem a l’arxiu, però ara podem dir que tenim més de 3.000 notícies de totes les disciplines que espero que agraden. És un arxiu brutal, dels últims tres anys” ens comentava Ferrando que, a més, afegia que “l’Ebresports s’ha creat des de la redacció del Setmanari l’Ebre, que és el pioner en este aspecte del món digital i, des d’allí, també va nàixer la primera etapa de l’Ebredigital. Ximo Rambla ha estat el principal instigador de la idea, que em va comentar i li vaig fer saber que era un gran encert apostar pels esports, que crec que són una part molt important de la nostra societat”. Al mateix temps, el nou director del portal esportiu de les Terres de l’Ebre apuntava que “estan preparant grans novetats, que esperem ens ajuden a millorar el producte que llancem al mercat. Tot i així, crec que estèticament és un web únic al territori, preparat a consciència amb els professionals de Globals, que ens han ajudat molt amb la confecció del nou mitjà”, concloïa Jesús Ferrando.

La pàgina esta distribuïda en categories dedicades al món del futbol, el futbol sala, el bàsquet, l’handbol, el voleibol, el motor, l’esport escolar i popular dels consells esportius i l’apartat de vídeos esportius del Canal Terres de l’Ebre. Cada secció queda subdividida en diverses subcategories, en què podem trobar la 3a divisió, 1a catalana, 2a catalana, 3a catalana, 4a catalana, futbol femení, futbol base i futbol internacional a la categoria futbolística, o el Trial, dins de l’apartat del Motor, per a posar-ne un exemple. Capítol a banda es mereix la secció del poliesportiu, en què podem trobar fins a 30 disciplines diferents subdividides, algunes, en subcategories, com el ciclisme o l’atletisme, amb l’espai de les curses de muntanya o la Running Series. El nou digital Ebreesports també tindrà una activa presència en les diverses xarxes socials, com Facebook, Instagram, Youtube i Twitter.

ARTICLES RELACIONATS

Últimes notícies