IniciAtletismeCurses de MuntanyaPau Lleixà i Sandra Burgués s'imposen en la sexta edició de la...

Pau Lleixà i Sandra Burgués s’imposen en la sexta edició de la Cursa de l’Airosa de Mas de Barberans

Pau Lleixà (CE Trencacims), va ser el més ràpid en efectuar el recorregut de la Cursa de l’Airosa-Memorial Felip Adell, en la seua sexta edició, que a causa de le altes temperatures d’aquest mes d’agost, va tenir una modificació en el recorregut, amb dues pujades en lloc de les tres habituals, reduint-se a 18 quilòmetres, i pel mateix motiu també es va retardar una hora la sortida, que s’efectuava a les 19:00 hores.

En segona i tercera posició es van classificar Eduard Barrios (Trops Sport), que es manté líder del Circuit de Curses per Muntanya, després de la disputa d’aquesta novena prova puntuable, i Ramon Curto, mentre la primera femenina va ser, Sandra Burgués (Trail Roquetes), que es consolida en el segon lloc de la classificació general, només superada per Sandra Vidiella (AE Cota 705). En segona posició va entrar Núria Florencio (CE Serres del Mestral) i en tercera Ainara Galarza (Trail CER La Sénia). Arnau Blanch va ser el més destacat en la categoria juvenil, i en cadets Francesc Lapuerta (Endurance Team), que se situa nou líder de la general i Anna Rebull (Atletisme Terres de l’Ebre). Damià Garcia i Andrea Estrada van ser els primers a finalitzar la marxa, principal novetat d’enguany, en la que van prendre part una trentena de participants.

En les curses van competir al voltant dels 120 corredors i corredores, i la prova va representar de nou l’emotiu record per a Felip Adell, un dels artífexs de la creació i dels organitzadors més actius de la prova, que en aquesta edició va conservar el recorregut dels últims anys, amb un desnivell positiu d’uns 1300 metres, amb quasi un 85%-90% de corriols de dificultat tècnica mitja-alta.

Ara després de la disputa de la prova del Mas de Barberans, s’obre un parèntesi en el calendari del Circuit de Curses per Muntanya Terres de l’Ebre, que tornarà amb la desena prova, la Pujada del Montsià, prevista per al 25 de setembre.