IniciHandbolPrimera victòria del sènior masculí del CE Tortosa a la Segona Catalana...

Primera victòria del sènior masculí del CE Tortosa a la Segona Catalana d’handbol

Primera victòria dels tortosins a domicili i primers dos punts sumats. El partit va estar quasi sempre controlat pels tortosins, tot i que van haver de lluitar molt i en algun moment puntual els de Rubí es van apropar al marcador, inclús en el minut 25 de la segona part es van posar per davant (25-24).

La primera part com la majoria dels disputats, el CE Tortosa, va estar bé en defensa i millor en atac, destacant les accions ofensives de Gonzalo Castaño, que un cop més va superar al porter rival en 8 ocasions, arribant a la fi de la primera meitat en un gol d’avantatge. La segona part, com ja bé sent habitual, va començar en una davallada per part dels de Tortosa, fent una bona defensa, però no estant encertats en l’atac, amb 10 llançaments errats, així i tot van reaccionar en els últims instants, per tornar-se a posar per davant en el marcador de dos gols, finalitzant el partit i celebrant-ho com el que ha estat, el primer triomf de la temporada.

La pròxima jornada rebran al CH Vilamajor B, equip que encara no ha puntuat, en partit que es disputarà al pavelló de Ferreries.

CE MARISTES DE RUBÍ, 26 (16)
CE TORTOSA, 28 (17)

CE Maristes de Rubí: Sierra, Intriago, Pujante, Guil (4), Cenera (1), Fernández, Rivera, Ortiz (1), Pablo Garcia (10), León (1), Zapata, Nieto (2), Capilla (1)
CE Tortosa-Ebreclínic: Campanals (7 aturades), Castaño (14), , Martorell (3), Carrillo (2), Burgues (1), Caballé, Centelles (1), Teruel (1), Madalin (1), Pere López (1), Marin, Marc López (4).
Arbitres: Aarnau Martínez Torroella i Adrià Moreno Pérez, van excloure al local, Nieto i als visitants  Castaño, Centelles, Madalin, i Mrc López.
Parcials: 3-5 (5′), 6-7 (10′), 7-11 (15′), 11-14 (20′), 13-16 (25′), 16-17 (descans), 17-17 (35′), 19-20 (40′), 21-21 (45′), 22-22 (50′), 25-24 (55′), 26-28 (final).

JUVENIL MASCULÍ (1a CATALANA – 1a fase G.C)

CE TORTOSA, 27 (12)
CH MARTORELL, 32 (17)

CE Tortosa: Unai (1 aturada), Pau (9 aturades). Joel Benet (2), Isidro (9), Joel Galán (3), Joel Monllaó (5), Adrián, Izan (1), Damià, Gerard, David (1), Manel (2), Yannick (4).

Amb el xiulet inicial el CE Tortosa mostra buits en defensa i està poc encertat a porteria. Amb poca estona el marcador assenyala 0-3, però els tortosins recondueixen el partit, reforçant la defensa i millorant els llançaments a porteria. Al minut 11, amb un 5-6 al marcador, els locals tenen l’opció d’empatar. Però no es completa la jugada i els visitants continuen dominant el partit. Durant la segona meitat del primer temps no s’aconsegueix retallar els 3 o 4 gols de diferència, a causa de feblesa en defensa i poc encert de nou en els llançaments. S’arriba al descans amb el resultat 12-17.
Amb la represa continuen les dificultats per aturar l’atac rival, que marca amb poca dificultat. D’altra banda, costa completar jugades d’atac, i sumar punts. El rival eixampla la diferència en el marcador, arribant 8 gols d’avantatge. Els darrers 10 minuts del segon temps hi ha una lleugera reacció dels tortosins, que no es rendeixen en cap moment, amb una defensa mixta retallen diferències i es posen a 3 gols. En els minuts finals s’opta per defensa individual que no aconsegueix capgirar el marcador i s’arriba al xiulet final amb el resultat definitiu 17-32.

JUVENIL FEMENÍ (1a CATALANA – 1a fase G.A)

AH LA CANONJA, 21 (10)
CE TORTOSA, 17 (5)

CE Tortosa: Luna (1), Maria (3), Francesca (2), Noa, Cinta, Sofia (1), Mar (7), Carlota (2), Núria (1), Minerva, Paula (12 aturades).

Partit de gran rivalitat i molt igualat en el seu inici. Els dos equips mesuren les seves forces i es manté el marcador 3-3 fins al minut 10. Però a partir de la segona part del primer període es decanta a favor de l’equip de la Canonja. La contundència de la defensa de l’equip local fa que la primera línia tortosina es desesperi amb la mancança d’encerts en els atacs. A partir del minut 15 d’aquesta primera part la Canonja es fica per davant en el marcador, arribant al descans en un avantatge de 5 gols (10-5).

Comença la segona part i les tortosines surten endollades i en ganes de plantar cara, retallar diferències i lluitar pel partit. Encara que aconsegueixen posar-se a tan sols 2 gols, no poden donar-li la volta al marcador, arribant al final del partit amb el resultat de 21-17 favorable a l’equip de la Canonja.

CADET MASCULÍ (1a CATALANA – 1a fase G.E)

KH7 BM GRANOLLERS AT., 36 (17)
CE TORTOSA, 43 (18)

CE Tortosa: Pau, Marc D., Martí, Aaron, Jazint, Marc C., Izan, Tomàs, Marc S., Arnau, Iker, Octaviano, Pol, Unai, Xavier, Joan S. Entrenador: Gonzalo Castaño.

El passat dissabte al matí, el C.E. Tortosa cadet va aconseguir la quarta victòria consecutiva i, en conseqüència, l’equip tortosí ocupa ja el segon lloc de la classificació del grup E de la Primera Catalana d’handbol.

Fou un partit on el CE Tortosa va dominar ja des d’un bon començament i fins al final, demostrant que es troba, probablement, en el millor moment de la temporada tant físicament com pel bon nivell de joc. Seriós un cop més en defensa, agressiu i solidari, l’equip es va mostrar sòlid i generós en l’esforç. És aquesta, segurament, la clau de volta de la seva espectacular millora i un aspecte del joc que calia millorar. Si a aquesta forta defensa li sumem el gran encert anotador en atac i les múltiples alternatives ofensives que presenta l’equip, llavors no ens ha d’estranyar la seva bona evolució. Només s’ha de mencionar una breu llacuna, una insignificant taca malgrat tot, si és que alguna cosa se’ls pot retreure: són els deu minuts que van transcórrer del minut 15 fins al 25 de la primera meitat, on l’equip va abaixar un poc la guàrdia i, després d’una sèrie de pèrdues de pilota en atac i alguns desajustaments defensius, el KH-7 Granollers va capgirar el marcador situant-se amb dos gols d’avantatge (15-13). Però els tortosins sabien molt bé el què es jugaven i, ràpidament, van saber reaccionar i, a base d’empenta i coratge, van tornar a capgirar el marcador fins a arribar al final de la primera meitat amb l’avantatge d’un gol (17-18).

Ja a la segona meitat el CE Tortosa va continuar castigant defensivament l’equip local, de tal manera que, quan el rellotge marcava el minut 10 de la segona meitat, els tortosins ja guanyaven per 22 a 27. Una escletxa de cinc gols que minava les aspiracions de victòria locals. Tanmateix, el CE Tortosa continuava, com una piconadora, castigant la porteria del KH-7 Granollers que, impotents, progressivament anaven abaixant els braços tal i com s’anava apropant el final.

INFANTIL MASCULÍ (1a CATALANA – 1a fase G.E)

BM BARBERÀ, 27
CE TORTOSA, 47

CE Tortosa: Dani, Iker, Martí, Àlex Gas, Àlex Maldonado, Àlex Mateu, Pol, Marc Martí, Quim, Biel, Oriol, Oliwier, Igor, Pau Adai, Pau Mateu i Robert.

Partit controlat des del principi pel CE Tortosa. Control basat en una bona defensa, juntament amb les aturades dels porters i, en efectivitat de cara a porta.

INFANTIL FEMENÍ (1a CATALANA – 1a fase G.C)

CE TORTOSA, 36 (19)
AH LA CANONJA, 40 (19)

CE Tortosa: Alba, Jana (6), Patrícia (11), Mar (3), Ainara (5), Mariona (2), Èlia, Lídia, Nuria (9), Sofia i Nathalie (19 parades).

Cinquè partit de la lliga de les noies d’infantil dirigides per Alexandra Albesa, i primera derrota de l’equip tortosí, amb un clar rival per les primeres posicions.

El partit ha estat igualat, tant per les jugadores de la canonja, com les tortosines, els primers minuts han sigut per l’equip local, sempre per davant al marcador amb una defensa avançada, que les servia per a robar pilotes i fer contraatacs de cara a la porteria, però no era suficient per anar per davant al marcador, el resultat de la primera part fou empat 19-19.

Amb la represa del partit, les tortosines surten per totes al partit, més intenses a la defensa, més assistències a la pivot que resol amb gols, tant és així que al minut 10 de la segona part, el marcador sigui 3 gols per davant, però en cinc minuts el partit dona la volta completament, amb imprecisions amb els passes, pèrdues de pilotes, una baixa intensitat a la defensa, fa que les rivals remunten el marcador, amb dos gols per davant, una exclusió als últims minuts condiciona el partit i fa que es decanti, a favor de l’equip rival, el resultat fou de 36-40.