IniciFutbol2ª CatalanaUn penal molt protestat li permet al Catalònia igualar un 0-3 a...

Un penal molt protestat li permet al Catalònia igualar un 0-3 a l’afegit

Veure-ho, per creure-ho! Quan pitjor se li havien posat les coses al Jesús Catalònia després d’acabar la primera meitat amb un contundent 0-3 a favor d’un Móra la Nova, que acabava els primers quaranta-cinc minuts agradant-se, els de Pau Alegria van poder treure l’orgull a la represa i acabaven salvant un empat ‘in extremis’ quan al temps de descompte s’assenyalava un penal que era molt protestat pels visitants i que li costava l’expulsió per doble groga a Bati. Els moranovencs van tenir la sentència amb dos rematades al travessers de Gerard Roigé durant la represa, però trobaven el camí del ferro per a evitar que el conjunt riberenc podés sentenciar.

Va començar bé el partit per als de la Santa Creu que disposaven d’arribades clares a l’àrea rival, com un xut pràcticament des de la línia de mitjos d’Albert Castell que no sorprenia a Rojas que acabava desviant amb els punys a córner i sobretot en una centrada al segon pal que Leo perdonava de forma inexplicable rematant amb el cap a fora dels pals, quan ho tenia tot a plaer per fer l’1 a 0. Inclús se li va anular un gol molt protestat per la banqueta local, arran d’una centrada cap al segon pal on Leo prolongava amb el cap i habilatava a Sergi Escoda, que es trobava més endarrerit que la pilota que acabava al fons de la xarxa. L’assistent va considerar que es trobava més avançat. Però el Móra la Nova a partir del quart d’hora va crèixer i arran d’una acció iniciada per Barru sobre la línia de mitjos, posava la pilota en profunditat per a Yassine que arribava fins la línia de fons on posava la pilota enrera on Agustí, amb l’esperó, rematava d’esquenes a porteria fent un gran gol. Aquí es va marcar un punt d’inflexió i els moranovencs, que ja havien crescut durant el partit, es van mostrar molt superiors als verd-i-blancs.Tot i això, no va ser fins la recta final quan arribaven els dos gols que posaven molt coll amunt el partit per als jesusencs: primer en una assistència d’Agustí cap a Alexis, que des de la frontal empalava una volea que li va fer un extrany al porter Àlex Estorach i tot i tocar-la, acabava al fons de la xarxa. Tan sols un minut més tard, al 43′, s’assenyala un clamorós penal per unes mans de Sergi Escoda que Agustí no perdonava des del punt fatídic i complicava encara més la situació per als locals.

Pau Alegria, conscient de la situació amb que arribaven als vestidors, va introduir dos canvis al descans i va mirar d’arriscar més en una línia de tres defensors. Als dos minuts Panadero, que havia entrat a l’equador de la confrontació, ja tindria una bona ocasió per a enganxar als de la Santa Creu al partit. El defensor riberenc, rectificava, i acabava desviant a córner dins l’àrea. Un minut més tard, tindria la primera opció clara per a matar el partit el conjunt d’Ambrós Segura. Gerard Roigé, en veure un xic avançat al porter jesusenc, provava fortuna des del mig del camp, i la pilota s’acabava estavellant a la part superior del travesser. Va seguir insistint el Catalònia molt més ofensiu que als primers quaranta-cinc minuts i Crespo tenia una rematada des de la frontal que es perdia per molt poc al costat del pal esquerre (53′). I tanta era la insistència dels locals, que arran del servei d’una falta a la frontal, molt centrada, Sergi Escoda sorprenia amb un llençament que després de fer-li un extrany a Rojas, acabava entrar i retallava distàncies al marcador (58′). Va tornar a guadir d’una nova oportunitat claríssima el conjunt riberenc, en un servei de falta a la frontal en la que els locals van protestar molt l’acció en considerar que les mans les havia fet el jugador visitant Agustí i no Martí com va acabar apreciant el col·legiat, on Gerard Roigé de nou estavellava la pilota a la creueta. El partit avançava i la remuntada cada cop era més complicada. Però en una acció que iniciava Ruben Panisello al centre del camp on feia la obertura a banda dreta, des d’on es posava la centrada cap a l’àrea que recollia John després d’unes possibles mans de Bati, i la rematada que aturava Rojas quedava morta per a que afusellés Ruben Panisello que en dos temps, feia el gol que enganxava al partit als de Pau Alegria en dotze minuts per davant més l’afegit. Havien fet el més difícil i ho seguien intentant a la recerca del gol de l’empat. Caballé en una volea des del lateral esquerre de l’àrea no podia sorprendre a Rojas que aturava al costat de la base del pal (87′). Fins que va arribar, ja quan passaven tres minuts de l’hora la jugada polèmica del partit. Obertura a banda esquerra on Lluís d’orientar-se amb el control rematava potent al primer pal i Bati posava el braç. En primera instància, l’àrbitre assenyalava córner. Però, l’assistent (en una decisió molt poc habitual però a la vegada atrevida i justa) va quedar-se clavat amb la bandera aixecada i li va fer rectificar al col·legiat que xiulava la pena màxima (com es pot apreciar al vídeo que adjuntem). Sergi Escoda era l’encarregat de fer el llençament que no perdonava i podia rescatar l’empat, quan ja passaven cinc minuts de l’hora.

Podeu veure el resum del partit a partir del minut 1:43:55 del programa de Minut 91 del portal web Esports TE:

CF JESÚS CATALÒNIA, 3
AT. MÓRA LA NOVA, 3

CF Jesús Catalònia: Àlex Estorach, Badre, Sergi Escoda, Manu Sosa (Panadero, 45’), Leo (John, 75′), Ruben Panisello, Martí, Crespo, Aleix Chavarria, Albert Castell (Lluís, 45’), Aleix (Aleix Caballé, 57’).

At. Móra la Nova: Rojas, Bati, Aleix Muñoz (Marcel, 65’), Pau, Nelson (Edgar, 79’), Alexis, Barru, Yassine (Guiu, 65’), Gerard Roigé (Mañé, 73’), Agustí, Nil.

Àrbitre: Genís Saborido Escurriola, amb Maksym Skoblyuk Ris i Marc Calabuig Piñol, de la delegació arbitral de Terres de l’Ebre. Grogues per a Manu Sosa (11’), Sergi Escoda (44’), Martí (60’) i Chavarria (65’) dels locals i per a Bati (2) (90’+3’), Alexis (44’), Aleix (49’),Yassine (53’) i Guiu (84’) dels visitants. Roja directa al delegat visitant Juan Solà, amb el partit finalitzat.

Gols: 0-1, Agustí (17’); 0-2, Alexis (42’); 0-3, Agustí (p) (44’); 1-3, Sergi Escoda (58’); 2-3, Ruben Panisello (76’); 3-3, Sergi Escoda (p) (90’+4’).

Podeu veure la classificació després de disputar-se la tercera jornada al grup 6.2 de la fase de descens de segona catalana, clicant la imatge inferior: