IniciMotorUna caiguda deixa a Jeremy Alcoba sense poder certificar una nova remuntada...

Una caiguda deixa a Jeremy Alcoba sense poder certificar una nova remuntada al GP del Japó

Jeremy Alcoba com li va succeir a Alcanyis, tampoc ha pogut finalitzar la prova del GP del Japó, setzena del Mundial de Moto2, disputada al Mobility Resort Motegi, a causa d’una caiguda a l’última volta després d’una forta recuperació, que l’havia portat fins a la setzena posició.

L’escalfament de diumenge al matí va ser la primera sessió completament seca del cap de setmana, i Jeremy es va estavellar per segona cursa consecutiva. Però avui, a diferència d’Aragó, els punts del Campionat del Món ja estaven a l’abast del pilot jesusenc quan va aterrar a la grava japonesa al començament de l’última volta al primer revolt. Havia començat la carrera des del lloc vint-i-nové a la graella, i va travessar la meta en la vintena posició després de només la primera volta, arribant a la quinzena una mica més tard. Desafortunadament, un problema tècnic va lliscar al seu Kalex cap a la meitat de la cursa, cosa que finalment va provocar una caiguda a pocs metres de la línia de meta. La decepció és gran, però Jeremy demostra en cada cap de setmana de carrera com són de forts els seus començaments i amb quina perseverança es pot obrir camí al camp en curts períodes de temps.

La victòria ha estat per al japonés Ai Ogura, compartint podi amb Augusto Fernández que ha estat segon (+1.192) i Alonso López tercer, (+7.168). A la classificació general continua el frec a frec entre Augusto Fernández, que es manté líder amb 234 punts, seguit d’AI Ogura amb 232, i Aron Canet, 177. Jeremy Alcoba és divuité amb 47 punts.

Jeremy comentava després de la prova, que la pluja de dissabte va representar un autèntic inconvenient “vam començar el cap de setmana molt bé i amb una bona posada a punt, però la pluja de dissabte ho va canviar tot. Vaig caure dues vegades el que em va obligar a sortir des de l’última posició, però mentalment no va canviar res, i vam Intentar aconseguir la millor posició possible”, reconeixia que possiblement ha estat la seua millor actuació de les darreres proves, “crec que vam fer la millor carrera en termes de recuperació des de molt enrere i que he aprés molt per al futur, obtenint una experiència important. El començament de la carrera va anar molt bé i vaig acabar en un grup fort amb P7 a la vista, després d’unes sis o set voltes, els frens van baixar i vaig sentir que no tenia potència de frenada, per això vaig intentar arreglar-ho amb ajustaments. Volia acabar la carrera respectant l’equip i potser encara guanyar alguns punts, de prendre-m’ho amb calma, però quan vaig arribar al primer revolt no ho vaig fer. No tenia frens i vaig acabar a la grava. Així i tot, estic tractant de veure els aspectes positius, que és la bona configuració que vam tenir, que amb sort també ens ajudarà a les properes carreres”.

El mànager de l’Intact Team, Jurgen Lingg, ha comentat també els problemes que ha tingut el pilot jesusenc “per a Jeremy, per descomptat, no va ser fàcil conéixer aquesta pista en aquestes circumstàncies. Afortunadament, va sortir il·lés dels xocs del cap de setmana, però al final li ha costat molt de temps a la pista. Crec que, en cas contrari, hauria pogut obtenir una millor posició a la classificació. Però com de costum, ha tingut un gran començament a la carrera i ràpidament ha avançat cap als punts. Ha fet una gran feina, lamentablement ha tingut un problema tècnic. Per descomptat, ho veurem de prop, però després s’ha produït la caiguda. Potser hauria estat millor si hagués entrat a boxes en lloc d’arriscar-se a una possible lesió per accident, amb tantes carreres consecutives les pròximes setmanes.”

En només una setmana, hi haurà una oportunitat de recuperar el temps perdut, ja que el Circuit Internacional de Chang a Tailàndia és el proper compromis al calendari de MotoGP del 2022.