IniciPoliesportiuTirFranquet i Freije, en un meritori sisè lloc a la prova mixta...

Franquet i Freije, en un meritori sisè lloc a la prova mixta de pistola a l’europeu de Tir

Sònia Franquet i el gallec Martin Freije van protagonitzar una excel·lent actuació, en la segona confrontació en què competien junts, de la prova mixta de 10 metres de pistola d’aire comprimit, al Campionat d’Europa, que es disputa del 14 al 27 de març al Viginskipet (vaixell noruec), de la ciutat noruega d’Hamar.

La tiradora asconenca tres vegades olímpica i el jove gallec, subcampió del Món Junior 2021, es van classificar en quarta posició a la fase preliminar amb 576 punts. Freije va fer 96-98-97 i Franquet 94-95-96, números que els van situar entre els vuit millors i els van donar accés a la semifinal 2, on esperaven els portuguesos Castelao i Costa, els alemanys Reitz i Walter i Arunovic i Mikec, de Sèrbia. La prova, a 20 trets, va començar bé per a l’equip de la selecció espanyola, que van arrencar al capdavant després d’un fantàstic 10.7 del gallec.

A partir d’aquí, la semifinal es va convertir en una contínua presa i arronsa la parella espanyola, els alemanys i els balcànics, amb constants alternances en el lideratge d’una prova en què Franquet i Freije van brillar a un gran nivell, obtenint ambos bones puntuacions o compensant-se els errors un a un altre.

Així fins al tir 12, en què amb els lusitans ja eliminats, i els sis esportistes contendents igualadíssims, Sonia va signar un 9 i Martín un 8.7, puntuacions que els va fer perdre comba respecte a alemanys i serbis.

Tot i això, tots dos es van refer ràpidament i en les dues següents sèries van quedar una altra vegada a la par dels alemanys i molt a prop de la parella Sèrbia gràcies a un 10.7 de Martín al tret número 13 i a la mateixa puntuació assolida per Franquet en el tir 14.

No es podia demanar més emoció, arribàvem a la sèrie 15, la que determina la segona eliminació de la semifinal i el repartiment de les medalles, amb les tres parelles en un mocador. Alemanya 39, Sèrbia 38.5 i Espanya 37. Per augmentar el suspens, l’entrenadora balcànica va demanar un time out i va donar instruccions als pupils.

Al tret 15, Sonia va signar un 10.5 i Martín va registrar 9.8, millor puntuació (20.3) que els alemanys (19,4), però insuficient per sobrepassar-los i pitjor marca que els serbis que van fer 20.7. Per un punt, Espanya (40) quedava eliminada davant dels  alemanys (41) i la parella balcànica (42.5).

El campionat s’acabaria emportant a la gran final l’equip alemany al qual en tan serioses dificultats havien posat Freije i Franquet. Els hongaresos Kostadinova i Kirov van aconseguir la plata i els serbis i els italians (Constantino i Monna) van compartir el bronze.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 7 =

Últimes notícies