IniciPoliesportiuEscacsXavier Mompel fa taules amb el mític Anatoli Karpov i culmina una...

Xavier Mompel fa taules amb el mític Anatoli Karpov i culmina una positiva actuació a Portugal

Xavier Mompel ha viscut una experiència molt positiva inolvidable a Portugal, culminada amb el duel amb el llegendari Anatoly Karpov. El jove jugador ebrenc va ser un dels vint convidats per disputar una competició de simultànies al Festival de Xadrez de Maia a Oporto. El festival incloïa el IV congrés, on diversos ponents van abordar diferents temes relacionats amb l’ensenyament de l’esport i l’organització d’esdeveniments. Cal destacar,, la intervenció de Karpov, “Promoció dels escacs a les escoles – L’exemple de la xarxa internacional d’escoles Anatoly Karpov”, A més del congrés, Karpov va competir en una simultània contra 20 joves, a ritme clàssic amb jugadors de diferents nacionalitats amb molta projecció de futur. Mompel va ser l’únic capaç de forçar les taules i rebre la felicitació de l’ex, campió del Món de 70 anys.

Anatoly Karpov ha estat una de les figures més importants en la història dels escàs. Campió del Món durant 16 anys, i guanyador d’un total de 160 tornejos internacionals, va protagonitzar duels apassionants i molt mediàtics amb el seu compatriota Gary Kasparov per al títol Mundial.

Abans Xavier Mompel havia competit amb nota alta, en els tornejos del II Open de Xadrez Terras de Tras-os-Montes a Bragança i al Guimaraes Chess Open,. En el de Bragança amb 144 jugadors de 24 diferents països i 8 Grans Mestres Internacionals, va finalitzar les 9 rondes amb 4 punts com el millor sub-12, superant als portuguesos Orlando Ribeiro i Francisco Torres Medeiros, a l’hindú Kant D, Rajini, derrota amb l’alemany Lev Yankelevich, Hector Fernando Gòmez Sanjuan del CE Alcoi, i el portugués Maciel Abranches Pintor, forçant unes meritòries taules amb el Mestre FIDE Alberto Portela i la Mestra FIDE Inés Pradera. El campió va ser el Gran Mestre hindú Kumar Erigaisi amb 8,5 punts.

En l’Open de Guimeraes, també amb 9 rondes i 322 jugadors de 32 països,  va sumar de nou 4 punts, superant als portuguesos Antonio Valerinho i Patricio Soares, derrota davant el francès Mahel Boyer, Mestre FIDE, la Mestra FIDE rusa Maria Yugina, i meritòries taules amb els portuguesos, Ricardo Paulos Fernández, Francisco Almeida Soares, Gabriel Moldovan, i el Mestre FIDE asturià Iyan González Guedes. La victòria va ser per al Gran Mestre dels Països Baixos Max Warmerdam amb 8 punts.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 7 =

Últimes notícies